Velg landVelg land
Norge - Fagfolk/prosjekt

Løstlegging for bedre økonomi og miljøgevinst!

Gulvbytte gikk dobbelt så fort
Gulvleggerne fikk et bedre arbeidsmiljø
 

La økonomien og miljøet bestemme - løstlegg!
Gulv behøver ikke alltid limes mot undergulvet! I over 20 år har Tarkett vist at løstlegging fungerer og at det gir både miljømessige og økonomiske gevinster.

Miljøgevinster

Tarkett Løstlegging er resirkulerbart og direkte tilpasset vårt resirkuleringsanlegg i Ronneby i Sverige. Når gulvet er utslitt løftes det ut og sendes til Ronneby for resirkulering. Uten lim får gulvleggere og beboere et bedre innendørsklima å oppholde seg i.

Ingen liming - bedre arbeidsmiljø for gulvleggeren
Kostnaden med lim og liming forsvinner. Behovet for sparkling reduseres og anstrengende arbeidsstillinger ved liming forsvinner. Arbeidet med å rive ut gamle limte gulv forsvinner, det løstlagte gulvet løftes ut og sendes til resirkulering.

Bedre innemiljø
Den naturlige utluftingen mellom gulvbelegget og undergulvet reduserer risikoen for fuktproblem.

Mimimale rengjøringskostnader
De fleste vinylgulv fra Tarkett har en spesiell overflate av polyuretan (PUR), som gjør at smusset ikke fester seg så godt på gulvet eller blir værende.

Enklere, raskere og mer lønnsomt i forbindelse med renoveringer.

Med løstlegging:

  • fremtidige gulvkostnader minsker
  • skjuler mindre ujevnheter i undergulvet
  • forenkler undergulvsarbeidet og underlaget trenger ikke å gjøres om ved kommende renoveringer
  • enklere installasjon sparer tid og penger
  • beboere kan flytte raskt inn og kostnader ved midlertidige boliger kan unngås

Garanti
Tarkett garanterer at løstlagte gulv mottas for resirkulering når gulvet skal skiftes.

Stort gulvsortiment for løstlegging

I Tarketts sortiment finnes flere produkter som kan løstlegges, et bredt utvalg av farger og mønstre som kan gi spennende designmuligheter. Acczent Loose Lay og Nordic Stabil er to produkter spesielt utviklet for løstlegging i offentlig miljø. Klare til å legges direkte på betong med opptil 95% RF (Acczent Loose Lay) resp 85% RF (Nordic Stabil).
 

Tarkolay

”Tarkolay løste vårt fuktproblem!”

For avansert løstlegging
Tarkolay underlagsgulv er et komplement til de øvrige produktene i Tarkett. Det er utviklet for å løse problemer med fukt i undergulvet.
 

Tarkolay underlagsmatte løstlegges direkte på undergulvet. Deretter limes et Tarkett vinylgulv oppå Tarkolay. Både heterogene og homogene gulv kan benyttes. Resultatet blir en stabil konstruksjon med en naturlig utlufting mellom underlagsgulvet og undergulvet.

Flere designmulligheter!
Tarkolay gjør det mulig å løstlegge nesten hele Taketts sortiment av vinylgulv! Med et stort utvalg av farger og mønstre blir til og med noe mønsterlegging mulig

Løser fuktproblemer!

Limte gulv på underlag med høy fuktighet kan lett gi opphav til sykehus-problemer. Fukt i betonggulv har høye PH-verdier og angriper derfor limet, som igjen påvirker gulvmaterialet. Resultatet av dette blir høye nivåer av illeluktende emisjoner.
 

Tarkolay løser disse problemene! Tarkolay er fuktbestandig og kan gjennom sin konstruksjon gi en avlufting mellom gulvmaterialet og undergulvet. Tarkolay kan brukes på undergulv med opptil 96% RF!

Enklere renoveringer!
Når det er på tide med renovering er Tarkolay forberedt for resirkulering. Ikke noe lim- eller undergulvsrester finnes igjen på baksiden. Hele konstruksjonen løftes lett ut og sendes til gjenvinning! Et nytt gulv kan installeres umiddelbart. Det kreves ikke noe undergulvsarbeid!