Dokumenter
-
Originale PEARL 401
Linoleumsgulv | Resirkulerbare vinyl- og linoleumsgulv | Circular Collection

Originale Essenza+ 2.5 mm - Originale PEARL 401

Originale kolleksjonen er basert på designet Veneto 100% Linen, som vi lanserte 2013. Fire år senere utvidet vi Originale til en egen kolleksjon, hvor vi fokuserte på to mønster; Minerale og Vegetale.

Linoleum blir ikke mer naturlig enn dette. Originale består nemlig av nesten 100% naturlige råvarer, og er den første og eneste kolleksjonen som er sertifisert med Cradle to Cradle™ Gull. Nå utvider vi kolleksjonen med unike vakre farger. Originale resirkuleres i vår fabrikk i Narni, hvor vi også gjenvinner øvrige linoleumskolleksjoner.

Tarketts linoleum produseres av nøye utvalgte materialer i vår grønne fabrikk i Italia. Resultatet er et klimanøytralt gulv (Cradle to Gate) som også kan gjenvinnes etter utrivning, og bli til ny råvare for gulv. Originale er også del av vår Circular Collection. 

Nøkkelegenskaper
Tekniske og miljøspesifikasjoner
Produkttype: Linoleum med jutebakside
Klassifisering for bomiljø: 23 Høy
Klassifisering for kommersielt miljø: 34 Svært høy
Klassifisering for industrimiljø: 43 Høy
Quality & environment certifications: ISO 14001
Rull (1 ref.)

Totalt karbonavtrykk (resirkulering)

 1.01 kg CO2/m2

Klimaavtrykk mitt prosjekt
Finn Originale Essenza+ 2.5 mm som passer dine behov
Sorry, we didn't find any formats
You can contact Customer Service for any futher information.
Contact Customer service
Ønsker du å redusere prosjektets karbonavtrykk? Bruk vår kalkulator til å evaluere prosjektets avtrykk, og finn ut hvordan du kan redusere dette med gjenvinning.
Beregn karbonavtrykket
Tarketts beregning for karbonavtrykk på gulv

Ny matt overflate og flere farger

Linoleum produseres av naturlige råvarer, og dets bærekraftige egenskaper gjør det til et interiørmateriale i sterk vekst. Denne utviklingen er noe vi i Tarkett ønsker å fremme, og nylanserer derfor våre linoleumskolleksjoner i ny drakt. Samtlige gulv har fått en ny matt overflatebehandling samt at det kommer en rekke nye naturinspirerte og varme farger. 

Ny matt overflate og flere farger

Gamle linoleumsgulv blir ny råvare

Ved hjelp av innsamlingssystemet ReStart for linoleum kan vi innhente gamle linoleumsgulv og bruke dem i produksjon. Det estetiske ved linoleum er unikt. Men materialets sammensetning og egenskaper gjør det også til et holdbart kvalitetsprodukt, med gode bærekraftige egenskaper. For både råvare og produksjonsprosessen finnes det potensiale for store klimagevinster, og omstilling til sirkulær økonomi. 

Gamle linoleumsgulv blir ny råvare
Tekniske- og miljøspesifikasjoner

Å innrede med naturmaterialer

Nesten alle ingrediensene i Tarketts linoleum er naturlige råvarer som er fornybare, eller som det ikke er mangel på. Det er dette som er grunnen til at linoleum er et så bærekraftig materiale med lav klimapåvirkning. Det unike for Tarketts linoleum er at den er homogen, det vil si at produktet består av ett lag med ren linoleum som overflatebehandles og monteres på jutevev.

Å innrede med naturmaterialer
Dette er Originale Essenza+ 2.5 mm