Å bygge for en bærekraftig utvikling

Å bygge for en bærekraftig utvikling

Miljøene vi omgir oss med innendørs påvirker på mange måter helsen vår. Måten bygge- og interiørmaterialer utvinnes, produseres og gjenvinnes på påvirker klimaet, og har en indirekte, men unngåelig innvirkning på menneskers helse og velvære. Materialer påvirker luftkvaliteten i bygninger, noe som kan ha effekt på menneskers fysiske helse. 

Men hvordan vi utformer arbeidsmiljøet har også stor innvirkning på den mentale helsa vår. Et gjennomtenkt miljø kan motvirke stress, bedre konsentrasjonen, stimulere sansene og fremme trygghet, trivsel og velvære. Det å bygge bærekraftig må innebære å bygge for menneskers helse – noe som fører til lønnsomhet. Her har vi samlet artikler med forskning og perspektiver rundt bærekraft og helse, eksternt i verden og internt i Tarkett. 

Innhold:

Sunne bygninger

Bygninger påvirker helsen vår. Dette er et faktum som strekker seg fra det åpenbare, det å bygge med gode materialer — til det subtile: hvordan luftkvalitet, lyd, lys, temperatur, estetikk og fleksibilitet i innredningen påvirker både brukernes opplevde velvære og målbare faktorer som sykefravær og produktivitet.

Grønn omstilling hos Tarkett

Verden står midt i en dobbel utfordring med både pandemi og klima. Det er uklart om pandemien vil føre til et tilbakeskritt for grønn omstilling – fordi økonomisk pressede selskaper prioriterer kortsiktig lønnsomhet fremfor langsiktige bærekraftsmål.