Å velge gulv til kontoret

Å velge gulv til kontoret

Å velge gulv til kontoret

Hva er forskjellen mellom de ulike gulvtyper, og hvilken rolle spiller materialvalg for funksjonalitet? 
Hvordan innreder man et kontor i stadig endring på en bærekraftig måte?

Her har vi samlet informasjon og artikler om Tarketts gulv til kontorer. Hvordan gulvet kan påvirke faktorer som inneklima, 
akustikk og rengjøring, eller bidra til å skape soner og markere avstand. Vi forteller om kolleksjoner med unike tekniske egenskaper, og deler tips og nyheter fra Tarkett.

Om mennesker, møter og materialer

I en tid hvor mange virksomheter revuderer kontorets funksjon, tilbyr Tarkett gulvløsninger som forblir bærekraftige over tid. Et bredt utvalg av gulv til forskjellige typer aktiviteter gjør det enkelt å lage helhetlige løsninger, som også inkluderer bad, kjøkken og oppholdsrom.

Tepper til kontor

Tarketts Desso teppeflis velges i dag for akustikk, luftkvalitet, bærekraft og estetikk. Tekstilgulv er de mest lyd-dempende av alle gulvtyper, og flere av Tarketts kolleksjoner kan man i tillegg legge med akustikkbakside som tilvalg.

Vinylgulv til kontor

LVT er et vinylgulv i flise- eller plankeformat som er spesielt egnet i miljøer der interiøret ofte er i endring. LVT står for Luxury Vinyl Tiles og ble til å begynne med utviklet for høytraffikerte butikker som ønsket utseendet til tre-, stein- eller grafiske gulv, men med de praktiske fordelene fra vinyl.

Parkettgulv til kontor

Parkettgulv er den vanligste gulvtypen i nordiske hjem. De er vakre, lune å gå på og fulle av naturlig design og liv. For mindre kontorer hvor man ønsker en mer hjemmekoselig eller eksklusiv atmosfære, kan et vakkert parkettgulv skape den rette følelsen.

Bedre inneklima på kontoret

Tarkett har i flere tiår ligget foran i utviklingen når det gjelder gulv som bidrar til godt inneklima. Inneklimaet påvirkes av støv, fuktighet, karbondioksidutslipp, temperatur, ventilasjon og VOC (som står for flyktige organiske forbindelser).

Bedre akustikk på kontoret

Den mest lyddempende gulvtypen er tekstile gulv. Et gulv med høy lugg gir bedre lyddemping enn et gulv med lav lugg. Sistnevnte er å foretrekke hvis det skal rulles møbler frem og tilbake på gulvet.

Det lettstelte kontoret

Alle gulvene fra Tarkett utvikles med tanke på enkelt vedlikehold, og rengjøring uten sterke kjemikalier. Dette reduserer vedlikeholdskostnader samtidig som det bidrar til bedre innendørs luftkvalitet, og ivaretar helse og miljø.

Å innrede med soner

De fleste kontorlokaler har behov for områder som fremmer samarbeid, og soner som fremmer konsentrasjon. Som et resultat av pandemien er det også behov for å synliggjøre det å holde fysisk avstand.