Adam og Eva

Adam og Eva

2021 | Oslo, Norge

Bildegalleri

Unike frisørsalonger med personlig preg

Adam og Eva er en av Norges største frisørkjeder med salonger plassert over store deler av Norge. I 2021 fikk interiørdesigner Maria Hove Vestre (fra madebyVEDA) oppdraget med oppussingen av salongen på Teaterplassen (Oslo), samt nyåpningen av en salong på Grünerløkka (Oslo). I begge designprosessene har både eiere og daglig ledere vært tett involvert, og gitt innspill i forhold til egenskaper som påvirker arbeidsmiljøet for ansatte.  Frisørbransjen har krav til ergonomi, og for de ansatte er det derfor viktig å velge materialer i salongene som fremmer et godt arbeidsmiljø samtidig som de tåler daglig bruk og slitasje. 

I den nye Adam og Eva salongen på Grünerløkka har interiørdesigner Maria Hove Vestre jobbet tett med eier Eirik, daglig leder Celine og produsentene Egetpreg - som har laget alt av innredning til salongen. 

Alle var interessert i å beholde identiteten i lokalene, med gamle murvegger og originale dører. Samtidig ville vi tilføre et lekent uttrykk med farger og spennende materialkombinasjoner, forteller interiørdesigner Maria. 

For designprosessen og fornyelsen av salongen til Ron og Suri på Teaterplassen var hovedfokuset gjenbruk av materialer og innredning, samtidig som et nytt og moderne uttrykk skulle skapes.

Her ønsket eierne et annet uttrykk enn salongen på Grünerløkka, og tok i bruk sterke klare farger og materialer i interiøret, fortsetter Maria. 

 

En lek med farger og design

Begge salongene åpnet i 2021, og fremstår med et moderne & personlig uttrykk på hver sin unike måte. Et fellestrekk ved begge salongene er valg av det homogene vinylgulvet iQ Surface, en designkolleksjon lansert i 2019 som et resultat av et kreativt samarbeid med Note Design Studio. Dette er en kolleksjon hvor funksjon, farge og form får ta like stor plass. Tarketts iQ-kolleksjoner er kjent for sine funksjonelle og tekniske egenskaper som det å være slitesterke, fleksible og enkle å vedlikeholde, og er derfor godt egnet til prestisjefylte prosjekter, og mindre mer designfokuserte prosjekter takket være sitt unike utseende;

På Grünerløkka ønsket vi at gulvet og resepsjonen skulle være i samme materiale, og vi ønsket å leke med farger. For salongen på Teaterplassen valgte vi en lysere gulvvariant som fremhever farger og materialbruk ellers i interiøret. Gulvet er behagelig å jobbe på, enkelt å rengjøre, demper lyd og tilfører det rette uttrykket vi var ute etter. Vi ble super fornøyd med resultatet!

Foreslått kolleksjon

Om

Ved å involvere både eiere, ledelse og ansatte i designprosessen har interiørdesigner Maria bidratt til å skape både innbydende salonger og et godt arbeidsmiljø hvor alle trives.

Designer/arkitekt

Maria Hove Vestre - madebyVEDA

Segment

Kategori