Ansvarlig

Ansvarlig

- Tarkett

Ansvarlig

Tarkett tar ansvar for hvordan råvarene våre utvinnes og produseres.  Vi samarbeider med våre underleverandører og jobber for å etablere langsiktige relasjoner med selskaper som deler våre verdier. Her er de viktigste initiativene vi tar for å oppnå dette:

  • Tarkett følger og støtter aktivt de 10 prinsippene i FNs Global Compact som blant annet berører menneskerettigheter, arbeidsmiljø, bekjempelse av korrupsjon og respekt for miljø og helse. Les mer her:
  • Vi presser på for å få våre leverandører til å følge FNs Global Compact-prinsipper. I 2019 kom 69 % av råvarene vi kjøpte fra leverandører som har forpliktet seg til å følge FNs Global Compact. 
  • Gjennom vårt program "Responsible Sourcing" har vi spesielle rutiner for å sikre at underleverandørene våre jobber etter de høye standardene innen sosial bærekraft. 

 

  • Vi involverer leverandørene i hva vi tenker om økodesign og vurdering av materialer som skjer i henhold til prinsippene for Cradle to Cradle.
  • Vi har etablert partnerskap med treleverandører som er sertifisert i henhold til FSC (Forest Stewardship Council) eller PEFC (Program for the Endorsement of Forest Certification) og følger selvfølgelig forskriftene i European Timber Regulation

 

Tarkett har mottatt Gold-sertifisering,  gitt av EcoVadis, et internasjonalt anerkjent vurderingsorgan med fokus på SCR-spørsmål.
EcoVadis vurderer hvert år 75 000 selskaper over hele verden.
Les mer om EcoVadis her

Relatert innhold: