Tarkett og Studio RENS presenterer COLOR BLOCKED

Afterwork og paneldebatt på DOGA

En vellykket afterwork med paneldebatt gjennomført på DOGA.

I november 2022 inviterte Tarkett til paneldebatt med fokus på fremtidens sirkulære designløsninger med en afterwork på DOGA i Oslo. Som inspirasjon og kreativ ramme for arrangementet hadde vi samlet kjente materialer og formasjoner, og kombinert disse med nye produkter og kreativ tekstildesign i en inspirerende utstilling for å vise gjenbruk, redesign og resirkulerbare materialer i skjønn harmoni.

For å vise de estetiske mulighetene med materialene fra kolleksjonen, ble det gjenbrukt objekter fra tidligere utstillinger under Milan Design Week og Stockholm Furniture Fair. Objektene er produsert av iQ-materiale, og utarbeidet av Tarkett og Note Design Studio. Med formasjoner og objekter, kuratert som en kunstutstilling - viste Tarkett hvordan design og bærekraft kan forenes gjennom formgivning og kvalitet. Samtlige produkter brukt var hentet fra Circular Collection, Tarketts samlekolleksjon for alle resirkulerbare produkter av vinyl, linoleum og teppefliser.

Sirkulær omstilling krever en kobling mellom design og bærekraft, og Circular Collection er vår måte å vise hvor langt vi har kommet. En samling resirkulerbare gulvmaterialer, og en kolleksjon som forenkler valgene for arkitekter, designere og bestillere som ønsker å jobbe med sirkulære designmaterialer i innredningsprosjekter.

Og det var nettopp med design som fellesnevner vi hadde invitert inn paneldeltakere som på hvert sitt felt hver dag utfordres på, og jobber med design i ulike former. Ønsket var å belyse hvordan de jobber for å skape de beste sirkulære designløsningene for fremtiden, i en tid hvor bærekraft, klima, sirkularitet og ombruk står på agendaen hos de fleste. 

Paneldeltakere bestod av:

Fredrik Bull, Interiørarkitekt MA / Arkitekt, AS Scenario Interiørarkitekter
Tuva Rolfsen, Interiørarkitekt BA Hons, AS Scenario Interiørarkitekter
Michael Anthony Curtis, Founder & CEO, Loopfront AS
Marianne Preus Jacobsen, Prosjektleder, Vestre AS
Dag Duberg, EMEA ReStart Manager, Tarkett
Ragnhild Nordhagen, Designer & produktutvikler, Gudbrandsdalens Uldvarefabrik AS

 

Debatten ble moderert av Karen Gjermundrød, en journalist med hjerte for bærekraft, gjenbruk, grønne hjem og arkitektur.

Tarkett og RENS

I tillegg ble installasjonen COLOR BLOCKED vist frem. Installasjonen viser designsamarbeidet mellom Tarkett og Studio RENS, som startet da designerne Stefanie van Keijsteren og Renee Mennen fra Studio RENS begynte å utforske fargen rød.

COLOR BLOCKED viste frem den nye teppekolleksjonen DESSO x RENS; teppefliser produsert av Tarkett og fargesatt av Studio RENS, og er et eksempel på hvordan redesign kan forlenge levetiden på utgåtte produkter og feilvare som ellers ville gått til resirkulering.

Studio RENS er et designforskningsfirma med base i Eindhoven i Nederland. Renee Mennen og Stefanie van Keijsteren grunnla studioet i troen på at farger ikke bare er et aspekt av design, men begynnelsen, midten og slutten av prosessen. I 2014 begynte de to designerne å utforske fargen rød; en følelsesmessig farge og en farge for advarsler og dristige uttalelser, og notorisk vanskelig å bruke i interiørdesign.

DESSO x RENS

En leken og omtenksom tilnærming til gjenbruk av utgåtte DESSO teppefliser gjennom redesign: Den nye kolleksjonen DESSO X RENS er designet med et øye for farger i miljøer med rom for modige mønster.