Cradle to Cradle®

Cradle to Cradle®

Cradle to Cradle®

Engasjementet vårt for sirkulær økonomi har en lang historie. Siden 2011 har Tarkett samarbeidet med Cradle to Cradle og EPEA (Environmental Protection and Encouragement Agency), som jobber med tredjeparts sertifisering for å vurdere produktenes påvirkning på mennesker og miljø. 

Våre Cradle to Cradle-sertifiseringer er basert på fem kriterier: 

  • Materialhelse
  • Produktets sirkularitet 
  • Fornybar energi og klimakrav
  • Vannforvaltning
  • Sosial rettferdighet


Det finnes fire nivåer innenfor denne merkingen: bronse, sølv, gull og platina. Flere av produktene våre er sertifiserte i henhold til Cradle to Cradle®. Tarkett var en av de første gulvprodusentene som fikk C2C Gold-sertifisering for bl.a. vinylgulv og linoleum. På lenken nedenfor kan du se hvilke Tarkett-produkter som er sertifisert i henhold til Cradle to Cradle®. 

Våre sertifiseringer

Vårt fokus på og overholdelse av prinsippene bak Cradle to Cradle har resultert i at Tarkett har det høyeste antallet produkter med Cradle to Cradle Gold-sertifisering i bransjen. 

Tregulv: Cradle to Cradle Silver

Tarkett har blitt tildelt Cradle to Cradle Silver-sertifisering for følgende kolleksjoner av parkettgulv: Noble, Elegance, Prestige, Heritage, Vintage, Play, Shade, Pure og Professional. Disse kolleksjonene produseres i Sverige og Polen. Tarketts ytelse innen energi- og vannforvaltning ble sertifisert til gullnivå. Tarkett er den første parkettprodusenten i Europa med Cradle to Cradle-sertifiserte produkter.

Linoleumsgulv: Cradle to Cradle bronse, sølv og gull

Tarketts linoleum er det første i verden som er Cradle to Cradle-sertifisert for sin bærekraftsprofil. Den kompakte linoleumskolleksjonen ble Cradle to Cradle-sertifisert i 2011 og har beholdt sin status siden. 

For å oppnå denne sertifiseringen må produksjonsprosessen oppfylle visse kriterier på områder som energibruk og vannforvaltning. På Tarketts linoleumsfabrikk i Narni i Italia, er det installert et lukket vannkretsløp som gjenbruker anleggets kjølevann. Anlegget jobber også med å stadig øke andelen energi fra fornybare kilder. 

I samsvar med Tarketts engasjement for bærekraft og miljøvennlig design, har flere linoleumskolleksjoner blitt Cradle to Cradle-sertifisert, inkludert Veneto Essenza 100 % Linen til Sølv og nye originale Essenza-kolleksjoner til Cradle to Cradle Gull.

Den siste innovasjonen innen linoleumsprodukter er LinoWall, det første og eneste veggmaterialet for linoleum som er sertifisert til Cradle to Cradle Sølv.

iQ One vinylgulv: Cradle to Cradle Gull

iQ One er en ny generasjon av homogene vinylgulv uten PVC. Kolleksjonen er en perfekt miks mellom estetikk, fleksibilitet og styrke. iQ One består av en patentert blanding av termoplastiske polymerer uten PVC og ftalater, samtidig som den leverer den samme unike kvaliteten som Tarketts andre iQ-kolleksjoner. Hos Tarkett er vi stolte over å kunne tilby det første homogene gulvet i verden som er sertifisert med Cradle to Cradle Gull.
 

Teppefliser: Cradle to Cradle Gull for DESSO EcoBase

Tarketts bakside for teppefliser, DESSO EcoBase, produseres kun med ingredienser som er aktivt testet for sikkerhet og er derfor sertifisert med Cradle to Cradle Gold, samt med en Cradle to Cradle Platinum i kategorien materialhelse. Gulvet inneholder minst 75 % gjenvunnet materiale (kalk produsert i henhold til upcycling-prinsippet)* og produseres på et anlegg som utelukkende drives med fornybar energi. Hele baksiden kan separeres fra garnet og gjenvinnes i sin helhet gjennom Tarketts prosess. Vår AirMaster-kolleksjon har EcoBase som standard, i likhet med stadig flere kolleksjoner. Alle våre DESSO-teppefliser kan bestilles med EcoBase.

*En teppeflis med EcoBase kan inneholde opptil 89 % gjenvunnet eller fornybart materiale uten risiko for redusert materialhelse eller ytelse.

Relaterte artikler

Bærekraftige gulv for fleksible kontorer – Om mennesker, møter og materialer
Bærekraftige gulv for fleksible kontorer – Om mennesker, møter og materialer

I en tid hvor mange virksomheter revuderer kontorets funksjon, tilbyr Tarkett gulvløsninger som forblir bærekraftige over tid.

Homogen vinyl produsert av Tarkett
Sirkulær økonomi - en forutsetning i fremtiden

Sirkulær økonomi er en forutsetning for fremtiden og byggenæringen, og Tarkett ønsker å inspirere andre til å gå fra ord til handling ved å være et godt forbilde.