DESSO & Patricia Urquiola carpet tile collection with graphic patterns

DESSO & Patricia Urquiola

Teknisk avansert med sofistikert design

Patricia Urquiola er et kjent navn fra designbransjen. Gjennom et nært samarbeid med vårt designteam har hun med sin mesterlige håndtering av farger og effekter skapt en teppekolleksjon med mykt rutemønster og taktil dybde. Fargepaletten består av 12 farger i nøytrale, dempede toner og lysere aksenter, som alle kan kombineres med hverandre. Kolleksjonens sirkulære karbonavtrykket er svært lavt, kun 1,03 kg CO₂/m².

Desso and Patricia Urquiola for the new carpet tile collection from Tarkett

Taktil opplevelse med uttrykksfulle detaljer

Urquiola har hentet inspirasjon fra vevde tekstiler, og i den nye kolleksjonen kan du se uttrykksfulle detaljer og de samme innbydende myke egenskapene som finnes i strikkevarer og ull. Urquiola ønsket å gå bort fra de organiske linjene som er vanlig i design i dag, og tilførte ytterligere detaljer fra tekstiler som tweed og bouclé for å skape et distinkt grafisk mønster.

 

DESSO and Patricia Urquiola graphic carpet tiles for workplace

Tre dimensjoner

Gjennom en mesterlig håndtering av farger i et rutenettlignende mønster, har Urquiola med suksess gitt teppeflisene en visuell dybde. Denne slående visuelle effekten gir gulvet et mykt, strukturert og nesten tredimensjonalt utseende.

DESSO and Patricia Urquiola soft and textured carpet tiles

Kreativt samarbeid

Et vellykket samarbeid mellom designer og produsent kjennetegnes av at partene deler kunnskap, erfaring, nysgjerrighet og en vilje til å skape en vakker og innovativ kolleksjon. 

For Urquiola var dialog og en åpen utveksling av ideer grunnleggende i samarbeidet med Tarkett. De jobbet side om side, utforsket og eksperimenterte, for å gjøre denne teknisk avanserte kolleksjonen en realitet. 

Delt ansvar

Tarkett og Urquiola delte en felles visjon helt fra start; å skape en teppekolleksjon med lavest mulig miljøbelastning. Denne visjonen har resultert i en kolleksjon som er fullt resirkulerbar med et imponerende lavt sirkulært karbonavtrykk på 1,03 kg CO₂/m². *

Farger

colourful and graphic carpet tile collection for new spaces

DESSO og Patricia Urquiola

Vår nye DESSO & Patricia Urquiola-kolleksjon er rik på tekstur og visuelle effekter, og redefinerer på sitt vis komfort og bærekraft.

Bildegalleri

* According to the Environmental Product Declaration (EPD) S-P-08561 – DESSO & Patricia Urquiola externally verified by Bureau Veritas, based on the total carbon footprint (Modules A-D) with a closed loop circular recycling scenario.