EUC Lillebælt

EUC Lillebælt

2021 | Fredericia, Danmark

Bildegalleri

Da EUC Lillebælt i 2019 hadde vokst ut av sine opprinnelige lokaler og trengte flere kvadratmeter for sin HTX-uddannelse, ble det reist en helt ny og inspirerende bygning ved siden av det allerede eksisterende EUC Fredericia. Med fokus på god akustik, behagelig inneklima og moderne design er klasserom og administrasjon i det toetasjes bygget bygget rundt et sentralt nedfelt fellesareal i første etasje, med sceneareal og sittetrapp.

Snoghøjs Tæpper & Gulvmontering, som står bak hele gulvprosjektet, har lagt alle gulvene i bygget fra linoleum, epoxy og teppefliser til høyglansparkett, som gir bygget et levende og moderne uttrykk. 

Slitesterk og praktisk linoleum

I samarbeid med prosjektets entreprenør CJ A/S havde Snoghøjs Tæpper & Gulvmontering i oppgave å finne både praktiske og moderne gulv til hele bygget.

Valget falt blant annet på Tarketts linoleumsgulv Veneto, som er montert i tre forskjellige farger på tilsammen 1200 m² av skolens etasjer. Linoleumskolleksjonen var spesielt egnet for prosjektet, da den møtte spesifikke ønsker om design, enkelt vedlikehold og funksjonalitet. 

I tillegg er gulvet laget med en spesiell xf²-overflatebehandling som både beskytter mot slitasje og gjør gulvet lett å rengjøre, noe som er spesielt praktisk for større områder som kontor og offentlige bygg. 

Ifølge Michael Hansen fra Snoghøjs Tæpper & Gulvmontering var spesielt vedlikehold av gulvene et viktig element i bygget:

Ved utvelgelse av gulv til prosjektet snakket vi mye om at det skulle være et praktisk gulv som passet til utdanningsinstitusjoner, men det ble også lagt stor vekt på at det skulle være enkelt å vedlikeholde. Et linoleumsgulv skal naturligvis vedlikeholdes jevnlig for å beholde sine egenskaper, men min erfaring med Tarketts linoleum er at dette er slitesterke gulv som er lette å rengjøre, og det gjøres daglig.

En miks av fargerike linoleumsgulv 

I administrasjonen er det lagt 300 m² med slitesterk teppeflis fra DESSO Essence i den stilrene fargen Essence AA90 9502 og både klasserom, gangarealer og ’’keramikkrom’’ er lagt med Linoleum Veneto.

Som utgangspunkt skulle alle linoleumsgulv være en farge, men da Tarketts brosjyrer og alle muligheter kom på bordet, ble valg av fargepalett helt anderledes enn først tenkt, forteller Michael Hansen:

Det var helt fra start en forestilling om at all linoleum skulle være grå, hvilket er neutralt og passende til en utdanningsinstitusjon. Jeg hadde allikevel tatt med de ulike fargemulighetene innenfor Tarketts linoleumsgulv, hvilket ga prosjektet en helt annen dreining rent fargemessig.

Det endelige resultatet gikk imidlertid dit at det ble mye mer fargerikt med den grønne Veneto Grass i alle gangene, den røde Veneto Carmino i keramikkrommene som de gjerne ville gi et friskt pust. Dermed ble kun den grå Veneto Night Owl valgt i klasserommene, som Michael Hansen er svært fornøyd med:

Jeg ble selvfølgelig overrasket over de nye fargevalgene i og med utgangspunktet var et helt annet. Men jeg må innrømme at det fungerer virkelig fint i praksis. Særlig den grønne nedfelte linoleummen i høyglansparketten i møteområdet gir en flott kontrast til det store området.

Foreslåtte kolleksjoner

Om

EUC Lillebælt har installert 1200 m² linoleumsgulv og 300 m² DESSO teppefliser i nyoppført bygg.

Designer/arkitekt

ZENI Arkitekter A/S

Entreprenør

CJ A/S og Snoghøjs Tæpper & Gulvmontering

Segment