Excellence Genius – nytt heterogent vinylbelegg for løstlegging: rask installasjon og enkel gjenvinning

Excellence Genius – nytt heterogent vinylbelegg for løstlegging

Genius løstlegging – en smart og bærekraftig gulvløsning

Med nye Excellence Genius tar Tarkett et nytt steg i utviklingen av løslagt vinylgulv med fokus på rask og enkel installasjon, og en robusthet som kan håndtere tung trafikk i offentlige og kommersielle miljøer. Dette slitesterke vinylgulvet er en problemløser i nye bygninger med fuktig betong eller for raske renoveringer. Gulvet legges uten lim, noe som reduserer installasjonstiden og ukurrant nedetid for virksomheter. Genius er tilgjengelig i både kompakt- (Acczent) og akustiskkversjon (Tapiflex) og kan legges på forskjellige typer undergulv, noe som gir fleksibilitet til å velge den beste løsningen til hvert prosjekt.
Genius er designet for gjenvinning og en sirkulær produksjon. Den kan gjenvinnes i sin helhet etter bruk gjennom vårt Re-Start® program. 

Designet for gjenvinning

Genius er designet i henhold til prinsippene om sirkulær økonomi, og det innebærer at produktet kan returneres for materialgjenvinning og bli til ny råvare etter endt levetid. 

Det gjelder både installasjonsavfall og produktet i sin helhet. Den limfrie installasjonen gjør gulvet enda enklere å gjenvinne, ettersom man slipper å rense belegget fritt for lim- og sparkelrester. 

Miljøegenskaper:

  • Ftalatfritt
  • Inneholder 23-24% gjenvunnet materiale
  • Meget lave VOC-emisjoner <10 µg/m³

Smidig og garantert gjenvinning

Gjennom innsamlingsprogrammet Tarkett ReStart® får dine gulv nytt liv etter bruk. Når tiden er inne vil vi kunne hente utrevne Genius gulv, og eventuelt installasjonsspill, og ta dette med til gjenvinning. Ved å benytte seg av Tarkett ReStart bidrar du til å spare på jordens ressurser og redusere klimagassutslipp.

ReStart® hjelper deg med:

  • Å redusere dine kostnader for tradisjonell avfallshåndtering.
  • Å få bedre poeng i miljøsertifiseringsprogram som BREEAM, LEED m. fl

Raskere installasjon

Vi jobber med å tilby gulvløsninger som er enkle og raske å installere. Med Excellence Genius kan leggingen gjøres raskere fordi undergulvet ikke trenger å klargjøres på samme måte som for tradisjonelle belegg, og det ikke brukes lim som må tørke. Dette betyr at gulvet kan tas i bruk umiddelbart etter installasjon, og tilstøtende aktiviteter trenger ikke å forstyrres lenger enn nødvendig på grunn av nedstenging, støv, støy og limlukt. Med et løslagt gulv sparer du også tid når gulvet skal fjernes etter bruk, eller hvis en del av gulvet må skiftes ut ved delvis skade.

Holdbart og slitesterkt

Vinylgulv for områder med høy trafikk

Genius er et slitesterkt og holdbart gulv for løstlegging som håndterer de tøffe kravene som stilles til gulv i offentlige miljøer slik som skoler og sykehus.  

  • Motstandsdyktig mot inntrykk og slitasje fra tunge møbler, og motstår inntrykk fra stolben (Furniture leg, EN 424) på 115 kg uten å etterlate permanente inntrykksmerker.
  • Meget god dimensjonsstabilitet, ingen risiko for bevegelse i gulvet over tid pga variasjon i temperatur eller fukt (10 ggr standard EN ISO 23999)
  • Motstår gjentatte bevegelser fra rullende last

   - 100 000 rotasjoner fra rullende stolhjul (castor chair test) (4 x standard)

  • Klarer tung rullende last på gulvet

   - sykehussenger 300 kg, røntgenutstyr 600 kg

  • Taket være en spesialkonstruert underside beveger belegget seg minimalt ved tung last

Flere ulike bruksområder

Excellence Genius finnes i både kompakt- og akustikkversjon 

Tapiflex Genius - akustikk

For områder hvor støykomfort er i fokus, gir en trinnlydsdemping på 19 dB. Kan legges på underlag med en relativ fuktighet (RF) på 85 %.

Acczent Genius - kompakt

For høytraffikerte områder med tung last. Kan legges på underlag med en relativ fuktighet (RF) på 92 %.

Kan legges på flere ulike underlag

Genius kan legges på flere ulike typer underlag. Det gjør at man sparer tid fordi man slipper å fjerne et gammelt undergulv. 
Genius er kompatibelt med følgende underlag:

  • Betonggulv (opp til 92 % RF) – gjelder kun Acczent Genius (kompakt)
  • Platemateriale som spon eller plywood
  • Tregulv
  • Vinyl og linoleum

En mengde ulike designmuligheter

Excellence Genius kommer i 25 ulika referanser tilpasset forskjellige segment:

  • Livlige farger og kreative mønster tilpasset skolemiljø
  • Hjemmekoselige og demenstilpassede tre- og stenmønster for miljøer innen eldreomsorg.

10 utvalgte referanser finnes på vårt lager i Ronneby (kompakt og akustikkversjon) for rask levering.

Ønsker du større designfrihet kan du bestille Genius-gulv med design fra hele Excellence-kolleksjonen (132 referanser). Minimum kvantum er 800 m² og leveringstiden er ca 5 uker.

OPPDAG TARKETTS NYE GENIUS-KOLLEKSJON