Avo Consulting

Avo Consulting

2023 | Oslo, Norge

Bildegalleri

Avo Consulting er et ungt og innovativt konsulentselskap som løser utfordringer gjennom teknologi. 
I 2023 flyttet de inn i nye kontorlokaler i Schweigaards gate i Oslo. Da prosjektet ble presentert for interiørarkitektene i Studio Noor AS var Avo klar på at de ønsket lokalene skulle gjenspeile firmaets ungdommelige og innovative identitet. Fellesskap og fleksibilitet ble nøkkelord i prosessen.

Aktivitetsbasert utforming i soner

Arbeidsplassen er utformet etter prinsippene om et aktivitetsbasert kontor, og delt inn i fire soner; 
•    Aktiv sone, der teamarbeid trives i stimulerende omgivelser
•    Fokus sone, der ro og konsentrasjon blomstrer
•    Sosial sone, der det legges vekt på fellesskap og sosial interaksjon
•    Prosjektavdelingen, en allsidig plass som kan tilpasses ulike arrangementer og workshops

Prosjektavdelingen er også en multifunksjonell sone, designet med tanke på fremtidig vekst og rom for ekstra arbeidsplasser.
Ifølge Studio Noor lå det en betydelig utfordring i å omforme lokalene til funksjonelle soner: 

"Lokalene Avo flyttet inn i bestod av mange åpne rom med harde flater i vegger og vindu. Det var derfor viktig å skape ulike soner og funksjoner i rommene", sier Mia Åkerlund, prosjektansvarlig interiørarkitekt.

Kreativ bruk av farger, og formasjoner på gulvmaterialene ble avgjørende for å definere og skille de ulike sonene. Interiørdesignet inneholder elementer fra Avo Consulting sin identitet, inkludert deres ikoniske "dings". Denne ble innlemmet subtilt og gjennomgående i dekor, gulv, produkter og grafiske elementer. 

Sirkulære gulvmaterialer

Interiørarkitektens valg av materialer er nøye gjennomtenkt, og både teppefliser og gulvbelegg er blant annet valgt for sine resirkulerbare egenskaper. I tillegg har materialmønster og fargeutvalg vært et viktig aspekt for å bygge identitet. Den resirkulerbare vinylkolleksjonen iQ Surface ble brukt på spesialdesignede møbler for å skape et helhetlig og sammenhengende uttrykk i sosiale soner.

"Vi valgte å gå for tepper og gulvbelegg fra Tarkett fordi de både oppfyller våre og huseiers krav opp mot miljøsertifisering, og har godt design på farger og teksturer å velge mellom. Vi er meget fornøyde med samarbeidet", avslutter Marthe Høyheim Lægreid fra Studio Noor.

Sluttresultatet er et levende, inspirerende og inkluderende kontormiljø som ikke bare gjenspeiler Avo Consulting sin identitet, men som også er en fungerende møteplass, læringsarena og arbeidsområde. Den innbydende og lune atmosfæren som møter besøkende og ansatte, er et bevis på den vellykkede integrasjonen av designelementer og oppdragsgiverens visjon.

Foreslåtte kolleksjoner

Om

Fleksibelt kontordesign med fellesskap og innovasjon i fokus

Designer/arkitekt

Studio Noor AS

Eieren av bygget

Entra

Segment