Å skape et godt arbeidsmiljø

Å skape et godt arbeidsmiljø

Et godt arbeidsmiljø krever en helhetlig tilnærming til det fysiske rommet og hvordan dette skal brukes. 
Det krever en bærekraftig tankegang som inkluderer mennesker og materialer, og en plan som tar utgangspunkt 
i brukerne av et rom eller miljø. I denne seksjonen har vi samlet artikler om kontormiljøer og intervjuer med personer 
som skiller seg ut for nytenkning innen kontordesign. 

Les mer om hvordan ulike kontortyper har utviklet seg i Norden og intervjuer med Ulrika Wolf hos Tenant & Partner, 
Mats Hederos hos AMF Fastigheter og Susanna Melametsä hos Koolmat om hva som skjer med kontor-
miljøer i kjølvannet av pandemien. 
 

Det nordiske kontoret

Samarbeid, individuell frihet, bærekraftig utvikling og ansattes fysiske og mentale helse er idealer som påvirker utformingen av nordiske kontorer i dag. Akkurat som at boliger gjenspeiler sin tid, formes også rommene vi oppholder oss i i løpet av arbeidsdagen av verdier, praktiske behov og tekniske muligheter.

Kontoret etter 2020

Hvordan påvirker pandemien kontoret videre utover 2020-tallet? Vi stilte spørsmålet til Ulrika Wolf hos Tenant & Partner, Mats Hederos hos AMF Fastigheter og Susanna Melametsä hos Koolmat, og svarene danner et bilde av hvordan pandemien skaper fortgang i en pågående utvikling. Kontoret består, men måten vi gjør kontorarbeid på blir stadig mer kompleks.

Om kontoret etter 2020 med Ulrika Wolf

– Vi har gått fra tanken om at “jobben er et sted” til tanken om at “jobben er det jeg gjør”, forteller Ulrika Wolf, arbeidsplasstrateg og endringsleder hos Tenant & Partner, et konsulentfirma som har jobbet med utvikling av arbeidsplasser i Stockholm siden 1992.

Om kontoret etter 2020 med Susanna Melametsä

Hvordan så samtalen om kontordesign ut i Finland i februar 2020? – Før pandemien snakket vi hovedsakelig om grønne verdier. Vi finner er et friluftsfolk. Vi har en kald vinter. Vi vil ha den samme gode luftkvaliteten inne som ute. Grønne bygninger ble derfor raskt en standard her.

Om kontoret etter 2020 med Mats Hederos

– Det er mer utfordrende å lede på avstand, sier Mats Hederos, nestleder i AMF Fastigheter i Stockholm, som blant annet har utviklet kontor- og handelsområdene Urban Escape på Brunkebergstorg og Stockholmsverken på Södermalm.

Johannes Karlström fra Note om innredning av 2020-tallets kontor

Da designstudioet Note i Stockholm innredet coworking-bygget Summit House i London, var det ett rom som fikk særlig oppmerksomhet. The Recharge Room, oppladingsrommet, er der for at folk skal få lade batteriene. Minimalistisk og lyst. Sisalteppe på gulvet og en fredelig lysinstallasjon som fyller rommet med horisontalt lys.