Tarketts nye Green Building Cards

Tarketts nye Green Building Cards

01 November 2023

For å møte stadig økende krav til bærekraft i byggeprosjekter, lanserer nå Tarkett Green Building Cards. Tarkett har med dette etablert et nytt og enestående verktøy for arkitekter, designere og konsulenter, som skal bidra til at det er enklere å ta bærekraftige valg i forbindelse med miljøsertifisering av bygg. Green Building Cards gir direkte tilgang til, og et oversiktlig sammendrag og presentasjon av, omfattende informasjon om produkter som normalt kan være tidkrevende og vanskelig å samle.

«Vi er stolte av å tilby våre kunder Green Building Cards. Det er et verktøy som gjør det enklere å velge bærekraftige produkter» sier Espen Josten, Teknisk sjef  hos Tarkett«Vi har god kunnskap om miljøsertifiseringer, og vi ønsker å støtte og bidra til våre kunder i deres jobb med å sertifisere og ikke minst skape bærekraftige bygningsmasser.»

Green Building Cards finnes for mer enn 70% av Tarketts produktportefølje, og de er enkelt tilgjengelige via produktene på Tarketts webside. Det er to versjoner;  til gulv for kommersielle bygninger, og for gulvprodukter til boliger. De angir tydelig informasjon om produktets miljøegenskaper, som f eks CO2-avtrykk, om de kan gjenvinnes, og hvordan produktet kan bidra til å oppnå miljøsertifisering for bygget - som f eks BREEAM, LEED og WELL.

Tarkett har høyt fokus på å hjelpe arkitekter og designere med å ta bærekraftige valg. I 2021 lanserte vi Circular Collection, med et mål om å forene bærekraft og design.  Dette er en guide for arkitekter og designere som gjør det enkelt å velge de mest bærekraftige produktene. Gulvkolleksjoner som er en del av Circular Collection er resirkulerbare, ftalatfrie og bra for mennesker og planeten.

I 2022 lanserte Tarkett Carbon Calculator, som viser CO2-avtrykket og produktenes end-of-life scenarier. Green Building Cards støtter Carbon Calculator med sin tilleggsinformasjon, og kompletterer informasjonen for et enklere valg av riktige gulvprodukter som bidrar til en sertifisering.