Hebekk Skole

Hebekk Skole

2018 | Ski, Norge

Bildegalleri

Viktig samarbeid for best mulig resultat

Hebekk skole stod ferdig sommeren 2018, etter en omfattende prosess med renovering og påbygging. Helt fra starten av var det viktig for ansatte ved skolen, og arkitekten involvert i prosjektet at det nye bygget skulle fungere på en måte som bidro til økt trivsel og som forsterket skolens identitet. 
Planforum Arkitekter utviklet i samarbeid med fargekonsulent Dagny Thurmann-Moe et fargeskjema for skolen, basert på erfaring og kunnskap om fargenes påvirkning på mennesker og unge i læringsmiljø. De ulike rommene på skolen ble vurdert etter funksjon og hensikt, og deretter fargesatt. Også områdene for de ansatte er hensyntatt for bedre trivsel.

Gulvene har vært en viktig brikke i utviklingen av konseptet

Tarkett har om lag 3600 kvm heterogen vinyl fra kolleksjonen Tapiflex Excellence 80 (Acoustic) i skolelokalene. Dette er et slitesterkt vinylbelegg med lyddempende egenskaper, god gangkomfort og som gir kostnadseffektivt vedlikehold. Kolleksjonen har et stort utvalg farger og designs, hvilket gjorde at arkitekt og fargekonsulent kunne ta frem gulv som passet til øvrig palett.

Tarkett fikk ta del i prosessen sammen med arkitekter, skolens ansatte og renholdsavdelinger for å sikre god og riktig kompetanse om gulvet, materialet og mest mulig effektivt renhold. Viktige innspill som vil sørge for at skolens identitet, og barnas læringsmiljø opprettholder sin estetiske verdi i mange år fremover.

Foreslått kolleksjon

Om

Da Hebekk skole skulle utvides var det viktig at det nye bygget skulle bidra til økt trivsel. Les om det fargerike prosjektet her.

Designer/arkitekt

Planforum Arkitekter

Segment

Kategori