Høstens nye teppekolleksjoner

Høstens nye teppekolleksjoner

Vakre og bærekraftige tepper i høstens kolleksjoner fra DESSO

Det er mye som rører seg vedrørende tepper denne høsten, og vi har lansert og oppdatert en del kolleksjoner. Blant annet Red Dot-vinneren Futurity, som fikk pris i den nye kategorien "Innovative produkter" for sin designkvalitet.  Et fellestrekk for alle DESSO-kolleksjonene vi lanserer er bærekraftperspektivet, og vakre designs. Kolleksjonene byr på både nøytrale og livlige farger, en moderne tolkning av Art Deco, trendriktige geometriske mønster og røft design. I tillegg gir lanseringene og oppdateringene deg enda større mulighet for kombinasjoner og variasjoner.

Med det nye ReStart-systemet for teppeflis på plass i Norge kan vi nå også ta tilbake utrevne teppeflis produsert med PA6-garn, for materialgjenvinning ved vårt anlegg i Nederland. Dette er sirkulær økonomi i praksis. Les mer om innsamlingsprogrammet her.

DESSO Fields

DESSO Fields er en av våre mest populære teppekolleksjoner, og er nå oppdatert til å inneha hele 37 farger. Fargepaletten er moderne, med en vakker fargeskala som strekker fra nøytrale jordnære farger til mer sterke nyanser. Nytt er også at kolleksjonen nå kan kombineres med DESSO Linon, hvilket gir ytterligere 55 farger i kombinasjon med ulik struktur for å skape spennende miljøer.
 
Fields sitt særegne mønster kommer fra det fargede garnet som er kontrastvevd med svart tråd. Kombinert med den uregelmessige luven får teppet en håndvevd effekt.

Garnet som benyttes, ECONYL, produseres av gjenvunnet materiale, blant annet nylon fra gamle fiskegarn. Baksiden, EcoBase™, kan vi gjenvinne 100% og gjenbruke i egen produksjon. Den inneholder polyolefin og består av 80% gjenvunnet kalk.

DESSO Fields er  Cradle to Cradle-sertifisert på sølvnivå.

DESSO Futurity

DESSO Futurity har en rå og uregelmessig tekstur som passer perfekt til miljøer hvor teppet får ta sin plass. Kolleksjonen består av fire ulike fargevalg med både lys og mørk base, og hvor inspirasjonen er hentet fra naturens verdifulle ressurser.

Futurity består av gjenvunnet tekstil, og designet illustrerer  Tarketts engasjement for bærekraft gjennom sin direkte referanse til nettopp presset og gjenvunnet garn.  Akkurat slik det ser ut ved vårt gjenvinningsanlegg for teppeflis i Waalwiijk, Nederland. 

Den nye kolleksjonen vant Red Dot for god design i den nye kategorien "Innovative produkter" i april 2020.

Futurity er en teppeflis, men et av designene er også mulig å få som avpasset teppe. 

• 100% gjenvinnbar
• DESSO EcoBase-bakside som standard
• Sertifisert på Cradle to Cradle® sølvnivå
• Produsert av 100% ECONYL-garn, gjenvunnet nylon
• Tilvalg: SoundMaster (Lite), akustikkbakside

DESSO Marvel

DESSO Marvel er en kolleksjon som i likhet med Futurity, lar råvarene tale for seg. Designet er roligere og mer subtilt, hvilket gir teppeflisene er følelse av å være håndlaget. Skyggene og de ulike nyansene gjør teppeflisens uttrykk varm og myk. Kolleksjonen kommer i 13 farger, nøytrale toner som kan kombineres med aksenter i grønt, blått og terracotta. Ingen av teppeflisene er like.

• 100% gjenvinnbar
• DESSO EcoBase-bakside som standard
• Sertifisert på Cradle to Cradle® sølvnivå
• Produsert av 100% ECONYL-garn, gjenvunnet nylon
• Tilvalg: SoundMaster (Lite), akustikkbakside

AirMaster Desert teppe
DESSO Airmaster

I dag bruker folk i gjennomsnitt 90% av tiden innendørs. Derfor ønsker Tarkett å bidra til folks helse og velvære på en positiv måte. La oss introdusere teppet DESSO AirMaster®

Desso Cradle 2 Cradle bild
DESSO - Cradle to Cradle®

Cradle to Cradle er en sertifisering og en filosofi som går ut på å bruke naturens prosesser som produksjonsmodell. Målet er å skape

Desso Airmaster Gold teppegulv for et bedre arbeidsmiljø
Nå lanserer Tarkett tre nye Desso AirMaster Gold-kolleksjoner

Med Cradle to Cradle Gold-sertifisering og en unik evne til å fange de minste støvpartikler, bidrar kolleksjonen til en sunnere arbeidsplass og baner vei for en holdbar fremtid.

gjenvinning av teppegulv
Tarkett lanserer nytt system for gjenvinning av teppeflis

Gjennom tett samarbeid med Aquafil har Tarkett utviklet en teknikk som åpner for gjenvinning av omtrent halvparten av all teppeflis som legges i Norge i dag.

Kolleksjoner