iD Revolution: Verdens første Svanemerkede vinylgulv

iD Revolution: Verdens første Svanemerkede vinylgulv

Gjenvunnet og biobasert materiale kombineres i nytt sirkulært produkt

iD Revolution er verdens første Svanemerkede vinylgulv, og er produsert av gjenvunnet materiale fra bilruter, samt biobasert plast. Gulvet inneholder ingen ftalater eller PVC, og samtlige råvarer er nøye utvalgt for at produkter skal være et best mulig valg for mennesker og miljø.

Gjenvunnet og biobasert materiale
Tarkett har tidligere hatt suksess med å produsere gulv som enten inneholder resirkulert eller biobasert materiale. Men dette er første gang hvor begge typer materiale kombineres i et helt nytt innovativt, bærekraftig og sirkulært produkt. 

Baner vei for et fullstendig sirkulært kretsløp for vinylgulv

I Tarkett engasjerer vi oss i spørsmålet om hvordan samfunnet kan bryte avhengigheten av fossile råvarer. Vi har i dag et system for resirkulering av kapp fra gulvinstallasjoner, men den største gevinsten ligger i å resirkulere allerede monterte gulv. Det nye gulvet iD Revolution kan resirkuleres 100 %, og kan monteres med fikseringslim; et lim som gjør det enkelt å demontere gulvet. iD Revolution baner derfor vei for målet om et fullstendig sirkulært kretsløp for vinylgulv.

Les mer om Tarkett og vårt miljøarbeid.

Svanemerket og Cradle to Cradle-sertifisert på Gull-nivå
En Svanemerking betegner veldig høye krav til andelen resirkulert eller fornybar råvare, noe som i praksis tidligere har gjort det umulig for vinylgulv å oppfylle kravene, siden de tradisjonelt er produsert av fossile råvarer. Dette produktet blir derfor det første vinylgulvet i verden som klarer kravene satt for en merking.

iD Revolution er første LVT-gulv som er Cradle to Cradle sertifisert på Gull-nivå. Dette innebærer svært høye krav på andelen resirkulerte eller fornybare råvarer, samt en produksjon med lave utslipp og lavt forbruk av ressurser.

Gulvets sammensetning
iD Revolution er et vinylgulv med en unik kombinasjon; med 24 % gjenvunnet plast fra gamle bilruter og kasserte sikkerhetsglass fra bygninger, 11 % biobasert polymer og 49 % kalk, et mineral det finnes mye av i naturen. Den inneholder hverken ftalater eller PVC, men har istedenfor PVB som er den tynne filmen som sitter i glassruter for å forhindre glasset i å splintre om det knuses. 

Bærekraftig produksjon
Produksjonen av iD Revolution skjer på en bærekraftig og kontrollert måte; 99 % av vannet som brukes i produksjonen resirkuleres, 50 % av energiforbruket kommer fra fornybare energikilder og resten klima kompenseres. 
iD Revolution bidrar til et godt inneklima ved å ha svært lave emisjonsnivåer. Alle ingredienser er bedømt av 3:e part.  

Funksjon og design

iD Revolution har en tykkelse på 2,5 mm, slitesjikt på 0,55 mm og er behandlet med TopClean XP™, hvilket gir gulvet de samme gode egenskapene som Tarketts øvrige LVT-gulv. Kolleksjonen består av 12 tre- og stenmønster, og er tilpasset offentlig miljøer med høy trafikk. 

Bildegalleri

Foreslått kolleksjon