iQ som designmateriale

iQ som designmateriale

Skap unike og kreative design på gulv, møbler og vegger

Tarketts iQ-gulv produseres i Ronneby, Sverige, og er et materiale kjent for høy slitestyrke og lang levetid. Materialet er fullt sirkulært og kan gjenvinnes etter bruk, noe som reduserer både klimautstlipp og behov for uttak av jomfruelige råvarer.

Tarketts innovasjonsarbeid omkring bærekraft, sirkularitet og design har inspirert arkitekter og interiørarkitekter til å benytte gulvmaterialer som designelement i tradisjonelle bruksområder som sykehus, skoler og eldrehjem så vel som i designsterke innredningsprosjekter innen butikk-konsepter, private hjem og høyprofilerte kontorer.

Her har vi samlet noen eksempler fra de siste årene.

La deg inspirere av våre samarbeid og prosjekter

Gjenvinning av kapp og utrevne vinylgulv

Tarkett har utviklet en unik teknikk som kan rengjøre utrevne vinylgulv for lim og sparkel. Resirkulering av en kvm iQ-gulv minsker klimautslippene med 10 kg CO2.

“New Perspectives” – iQ Natural tolket av Teklan

iQ Natural byr på mange muligheter som innredningsmateriale og har inspirert til bildeserien “New Perspectives” av den toneangivende arkitekturfotografen Tekla Evelina Severin.

Hold The Line - en formstudie av linjer, farger og former

’Hold the Line’ er resultatet av et tett og kreativt samarbeid mellom svenske Note Design Studio og Tarketts talentfulle teknikere. Hva gjemmer seg mellom fugene på våre slitesterke iQ-kolleksjoner?