Lastensairaala - Nytt barnesykehus i Finland

Lastensairaala - Nytt barnesykehus i Finland

2018 | Helsingfors, Finland

Bildegalleri

Et nytt barnesykehus med Mummi-tema åpnet i Helsingfors 17 september 2018. Arbeidet med sykehuset starter i 2014, og kostet 170 millioner euro. Omlag 40 millioner euro ble samlet inn gjennom en storstilt innsamlingsaksjon i hele Finland, hvor over en million av befolkningen bidro med penger til at dette toppmoderne barnesykehuset kunne bli bygget. 

Bilder: © Moomin Characters™
 

Hver etasje på sykehuset er dekorert med naturinspirerte motiver fra Mummiuniverset

Første etasje og kjeller er begge illustrert med havet som tema. Andre etasje har jungel og daler, og i øvrige etasjer har illustrasjoner av fjell og atmosfæren fått fokus. Mummi er en av de mest kjente og kjære finske ikoner. 

Tove Jansson(1914-2011) var en finsk-svensk forfatter og illustratør som ble verdenskjent som skaperen av historien om Mummitrollene. "Mummi-familien og deres venner lever et eventyrlig og idyllisk liv i Mummidalen, i harmoni med naturen. De er en familie av hvite, runde troll med store neser".

Tarkett leverte 33 000 m² gulv- og veggmateriale til sykehuset fra følgende kolleksjoner: iQ Natural, Granit Safe.T, Granit SD, Wallgard og 118 spesialproduserte deler til det unike Floorcraft-designet med Mummi-tema.

Barnesykehuset er designet av SARC Architects og vant Finlandia Prize for Architecture 2018.
 

Foreslåtte kolleksjoner

Om

Et nytt barnesykehus med Mummi-tema åpnet i Helsingfors 17 september 2018. Arbeidet med sykehuset startet i 2014, og kostet 170 millioner euro.

Designer/arkitekt

SARC Architects

Segment