Lille Lab

Lille Lab

2020 | Oslo, Norge

Bildegalleri

Et udekket behov

Lille Lab er et læringssenter og et aktivitetstilbud for gravide, foreldre i barsel og familier med små barn opp til seks år, og i oktober 2020 kunne de feire åpningen av sitt andre lokale i Oslo-området. Fra før har de lokaler på Vinslottet på Hasle, og konseptet omtales som et engasjerende og underholdende leke- og læringssenter for små hjerner.
Ideen bak Lille Lab kom da gründeren og hennes familie kom hjem etter å ha vært bosatt i New York, og selv opplevde et udekket behov for innendørs møteplasser for små barn i barnehagealder, og deres foreldre.

Bidrar til optimale lokaler for lek og utvikling

Arkitektene  Cecilie Bruun Jensen & Even Årsland Anderssen har utformet og tegnet dette kreative miljøet med særpreg av nordisk stil som man nå finner på CC Vest på Lilleaker. Materialvalgene for lekeområdene er gjort på bakgrunn av taktile og visuelle egenskaper, samt akustikkdempende bidrag. Teppefliser har også egenskapen av å være et mykere materiale enn harde gulvflater, og vil derfor naturlig kunne dempe noe i en fallsituasjon. Gründer og daglig leder er alikevel klar på at dette ikke skal være et polstret areale hvor barn ikke får utforske og utfordre seg selv;

Vi skaper miljøvennlige og minimalistiske rom hvor utforsking og samspill står i fokus. Vi ser at barna finner opp egne leker i våre enkle, rene og ukompliserte areal, mens foreldre får et pusterom”, sier grunnlegger og daglig leder Maja Korsen.

Desso Linon har et design og en overflatetekstur som skaper en myk, hjemmekoselig og stilren følelse – noe som virkelig preger hele det nyåpnede lokalet til Lille Lab. Teppefliser fra Tarkett bidrar til optimale lokaler for barna, slik at de kan stabbe trygge og barfot rundt.

Foreslått kolleksjon

Om

Da gründeren og daglig leder av Lille Lab kom tilbake til Norge etter lengre opphold i utlandet, opplevde hun og familien et udekket behov for innendørs møteplasser for barn og foreldre.

Designer/arkitekt

Cecilie Bruun Jensen & Even Årsland Anderssen

Segment

Kategori