Tarkett og Sirken inngår strategisk samarbeid om en bærekraftig løsning for byggebransjen

Tarkett og Sirken inngår strategisk samarbeid om en bærekraftig løsning for byggebransjen

17 September 2024

Foto: Filip Vollan, Sirken, og Eirik Tørset, Tarkett. 

 

Tarkett er en ledende produsent av innovative og bærekraftige gulvløsninger. Sammen med Sirken, som er en pioner innen systemer for sirkulær økonomi, vil et nytt samarbeid nå fokusere på en løsning for salg av varer som av forskjellige grunner ikke tilgjengeliggjøres markedet via tradisjonelle kanaler og butikker.

Sirken er Norges første og største aktør som tilbyr overskudds- og ombruksvarer direkte fra produsenter til byggenæringen og private. Varene tilgjengeliggjøres for salg via Sirkens nettside, og bidrar dermed til å redusere mengden med varer som blir til avfall ved å tilrettelegge for gjenbruk og videresalg.

Tarkett vil benytte portalen til å selge restvarer av god kvalitet som ikke kan selges via forhandlere.

Ved å kombinere Tarketts miljøfokus med Sirkens tilnærming til resirkulering og gjenbruk, har de to selskapene satt seg mål om å etablere nye standarder for bærekraft i bransjen. “Vi er glade for å samarbeide med Sirken, da dette vil bidra til vår felles visjon om en mer bærekraftig fremtid. Her samarbeider vi om videresalg av produkter som kanskje ellers ikke ville blitt solgt ” sier Espen Josten, teknisk sjef i Tarkett.

“Sirken er stolt av å inngå et samarbeid med Tarkett, som deler vår forpliktelse til å skape en sirkulær økonomi,” sier Peter Totland, styreleder og gründer i Sirken. “Sammen kan vi skape løsninger som reduserer mengden med avfall ved at vi tilgjengeliggjør svært gode produkter ut i markedet til en god pris via vår nettportal.» Samarbeidet mellom Tarkett og Sirken vil øke bevisstheten rundt viktigheten av bærekraftig praksis i byggebransjen. Byggebransjen jobber målrettet med å bli mer sirkulære, og dette samarbeidet er et skritt i riktig retning.