Tarkett samarbeider med Clean Hospitals for å bidra til tryggere sykehusmiljøer

Tarkett samarbeider med Clean Hospitals for å bidra til tryggere sykehusmiljøer

10 August 2020

I juli 2020 ble Tarkett, som en av verdens ledende gulvleverandører, med i nettverket Clean Hospitals med formål om å bidra til bedre hygiene på sykehus. For å oppnå dette må vi samarbeide om effektive, bærekraftige og evidensbaserte retningslinjer og rutiner for rengjøring.

Hvert år rammes millioner av pasienter1 verden over av sykehusinfeksjoner (ca. 4 millioner bare i Europa), selv om mange av disse burde kunne unngås. Clean Hospitals' mål er å øke pasientsikkerheten og bevisstheten rundt hygienerutiner i sykehusets lokaler.

Clean Hospitals er en ideell organisasjon som samler selskaper, akademia, sykehus, myndigheter og viktige interessenter fra forskjellige land. Nettverket ledes av Didier Pittet, en ekspert for WHO og professor ved det medisinske fakultetet ved Geneva University Hospital i Sveits.

Tarkett har over 70 års erfaring med sykehusmiljøer, og i dag har annet hvert sykehus i Europa gulver fra Tarkett. Vi kommer til å bidra med ekspertisen vår innen gulv til sykehus i Clean Hospitals' arbeidsgrupper og bidra til økt forskning om rengjøring og infeksjonsforebygging når det gjelder gulv. 

Sykehusinfeksjoner og antimikrobiell resistens er to store problemer som har dukket opp på sykehus under Covid19-pandemien. Tarketts deltakelse i Clean Hospitals' nettverk er en måte for oss å støtte helsetjenesten på. Vi kommer til å bidra til implementeringen av de beste vaskerutinene for sykehusgulv, som tar hensyn til menneskers helse og miljøet vårt. Clean Hospitals samarbeidende og vitenskapelige tilnærmingen, med et sterkt fokus på pasientens beste og helsepersonellets sikkerhet, er helt i tråd med Tarketts engasjement for bærekraftig menneskelig design, sier Fabrice Barthélemy, administrerende direktør i Tarkett.

Tarkett tok tidlig avstand fra biocider

Tarkett har lenge jobbet bevisst med å utvikle innovative gulvløsninger som setter menneskets beste i fokus – uansett om det er snakk om pasienter, helsepersonell eller rengjøringspersonell. 

I 2013 tok Tarkett den banebrytende avgjørelsen om å slutte å bruke biocider i gulvene våre, og i stedet ta til orde for grundig og regelmessig vask og rutiner for infeksjonsforebygging, samt en behersket bruk av desinfeksjonsmidler. Hovedårsaken til dette var risikoen for overforbruk av antimikrobielle midler, noe som kan føre til antimikrobiell resistens. 

Ved å være en del av Clean Hospitals' nettverk, ønsker vi å utvikle og spre kunnskap om de beste rutinene for vask og rengjøring som har minst innvirkning på menneskers helse, miljøet og det biologiske mangfoldet. Dette kan vi oppnå ved å blant annet redusere overforbruk av biocider og desinfeksjonsmidler.

¹ https://www.who.int/gpsc/country_work/gpsc_ccisc_fact_sheet_en.pdf

Photo credit: iStockphoto.com/ipopba