DESSO Recharge & Retrace teppefliser

Made to be remade

DESSO Recharge & Retrace

Skjønnheten ved det sirkulære. DESSO Recharge og Retrace er to kolleksjoner fullt resirkulerbare teppefliser og er resultatet av en helhetlig designprosess. Her har den sirkulære ideen "Made to be remade" inspirert både struktur og mønster, og gjenspeiler det taktile og vakre ved naturen.

 

Vårt sirkulære klimaavtrykk

Å gjøre gode ting for klima, miljø og mennesker innebærer at vi hver dag tar aktive valg i riktig retning for å redusere utslipp av klimagasser slik som karbondioksid, som bidrar stort til global oppvarming. Tarketts ledestjerne og ambisjon om å bli helt sirkulære gjør det mulig for oss å ta disse stegene.

Som eneste teppeflisprodusent med et lukket kretsløp, bidrar vi til å begrense bruken av jomfruelige råmaterialer i produksjonen og unngår vanlige karbonfremkallende alternativer som forbrenning og deponi når produktet rives ut ved å tilrettelegge for gjenvinning av produktene.

Klimafotavtrykk

Markedets laveste totale klimaavtrykk

Fra utvinning av råmaterialer til produksjon, installasjon, bruk og gjenvinning har vi et ansvar for å få gulvet over til neste trinn i livssyklusen, om og om igjen.

Vårt lukkede kretsløp sikrer at teppeflisene våre har det laveste sirkulære karbonavtrykket* i Europa – minst 6 ganger lavere** enn konkurrentenes totale klimaavtrykk.

Made to be Remade

DESSO Recharge og Retrace er ekte sirkulære produkter. Dette er to kolleksjoner designet for demontering, og hvor komponentene gjenvinnes til råmaterialer som brukes i nye teppefliser. Resultatet: teppefliser med en taktil følelse og vakker tekstur som takket være teknisk ekspertise kan få et nytt liv etterpå.

DESSO

Making conscious choices. For people and planet.

Tarkett Human-Conscious Design TM

Kolleksjonene

Designet består av uregelmessige mønstre og teksturer som løfter det vakre ved det sirkulære, og oppfordrer til ettertanke.

DESSO Recharge

DESSO Recharge har et design som leder tankene til den resirkulerte kalken som brukes i EcoBase-baksiden.

DESSO Retrace

Designen til DESSO Retrace er inspirert av selve resirkuleringsprosessen for teppefliser.

Farger

DESSO Recharge og Retrace deler samme fargepalett med 20 farger, og inviterer til å utforme vakre kombinasjoner av nyanser og mønstre.

DESSO Origin Circular Recharge Retrace Colour Overview

Bildegalleri

* For teppefliser med EcoBase-bakside med PA6-garn, i henhold til EPD (Environmental Product Declaration) S-P-05827 eksternt verifisert av Bureau Veritas, basert på det totale klimaavtrykket (modulene A-D) med sirkulær gjenvinning i et lukket kretsløpsscenario.

** Sammenligning av EPD S-P-05827 med det totale klimaavtrykket (modul A-D) for hver av de 19 teppeflisenes EPD-er som er tilgjengelige på Internettet (mai 2022) for konkurrenter med produksjonsanlegg i EU+Storbritannia, i produktvektintervallet 600-699 g, polyamidgarn og forbrenning som et scenario på slutten av livssyklusen.