iQ Surface åpner dørene for nye kreative muligheter

iQ Surface åpner dørene for nye kreative muligheter

iQ Surface – en ny generasjon homogene vinylgulv

Tarketts kolleksjon, iQ Surface er resultatet av et kreativt samarbeid med svenske Note Design Studio. Dette er en kolleksjon der funksjon, farge og form får ta like stort plass, og der et holdbart og fleksibelt vinylmateriale åpner for nye tolkninger og perspektiver. Kolleksjonen iQ Surface presenterer en ny generasjon homogene vinylgulv, og viser til bruksområder som vegger og møbler i tillegg til gulv.

iQ Surface er den kreative destinasjonen til en 50 år lang reise med et materiale som er elsket og brukt av millioner. Helt siden starten, i Ronneby 1947, har Tarkett utviklet, og videreutviklet homogen vinyl - et materiale tradisjonelt sett brukt til gulv, men som nå også presenteres som et kreativt og miljøvennlig designverktøy.

Funksjon møter estetikk

Tarketts iQ-kolleksjoner er kjent for sine funksjonelle og tekniske egenskaper som å være slitesterke, fleksible og enkle å vedlikeholde. Den homogene vinylen er derfor godt egnet til prestisjefylte prosjekter i offentlige miljøer, og innen utdannings- og helsebygg.

Samarbeidet med Note Design Studio startet i 2018 i forbindelse med installasjonen The Lookout, presentert under Stockholm Furniture Fair. Note så tidlig de kreative mulighetene i Tarkett sine iQ-kolleksjoner, og ville sette disse sammen med andre materialer. Sammen fant vi den homogene vinylens kreative potensiale og skapte iQ Surface, en kolleksjon der skjønnheten ligger i både funksjon og estetikk.

Nye kreative uttrykk

Allsidighet er nøkkelen innen design. Som et materiale åpner iQ Surface et uendelig landskap med uttrykksfulle farger og kreative muligheter – ikke bare på gulv, men også på vegger og møbler. I kombinasjon med den innovative bruken av fargede sveisetråder som aksenter blir kolleksjonen et springbrett for nye kreative uttrykk.  iQ Surface er en innovasjon for nye bruksområder av det homogene materialet innen design og arkitektur.

Da vi utviklet fargene og fargepalettene til iQ Surface hadde vi hele veien en idé om at denne kolleksjonen skulle fungere som et materiale man kunne kle et helt rom med, ikke bare gulvet.  Det finnes så mange muligheter! For oss på Note er dette et materiale som kan brukes på mange ulike overflater.

– My Degerth, Note Design Studio

Ulike landskap av uttrykksfulle farger

Sammensetningen av farger og nyanser har vært utgangspunktet for utformingen av iQ Surface. I et naturlig skifte mot en mer moderne fargepalett er det utviklet fem ulike paletter, inspirert av Note sine signaturfarger, nyanser og overflateteknikker: Contrast, Rouge, Sober, Dimmed og Vivid. Beige toner knytter hele kolleksjonen sammen til en helhet. Alle de fem fargepalettene passer godt sammen, noe som gjør det lett å kombinere de ulike designene i kolleksjonen.

Måten iQ Surface er konstruert på, betyr at en designers eller arkitekts visjon beholder sitt estetiske uttrykk uavhengig av hvordan materialet blir brukt. Det er svært få materialer med den egenskapen på markedet i dag. Det er det som gjør Tarketts nyeste kolleksjon så spesiell – og når materialet er installert, vil du virkelig se hvor fint det blir.”.

- Per Sternegård, produktsjef Tarkett

Bildegalleri

Relaterte artikler

iQ Surface ny kolleksjon homogen vinyl utviklet i samarbeid med Note Design Studio
Bak kulissene med den nye kolleksjonen iQ Surface under Milano Design Week

Les om iQ Surface, vår nye homogene vinyl. Designet i samarbeid med det svenske design studioet Note.