Gode råvarer

Gode råvarer

Gode råvarer

Gode råvarer innebærer at vi velger materialer til våre produkter som er fornybare, mulige å gjenvinner, tilvirket av gjenvunnet materiale eller på andre måter bidrar til å ikke utarme jordens ressurser.

Noen eksempler fra virkeligheten

Vi støtter det biologiske mangfoldet

Vi er selektive når vi kjøper inn råvarer av tre, for å støtte bærekraftig skogbruk og biologisk mangfold. Over 60% av våre innkjøp av tre til parkettproduksjon er sertifisert FSC® (FSC®C008972) eller PEFC™ (PEFC™ / 05-35-125).


Vinylgulv med fornybare råvarer 

iQ Natural er et homogent vinylgulv med en biobasert mykgjører (ricinolje). Gulvet består av 75% naturlige og fornybare råvarer 

 

Gjenvunnet fiskegarn og kalkrester fra vannverk i våre Desso tepper 

Econyl-garn – som vi benytter i våre Desso-gulv består av 100 % gjenvunnet materiale fra gamle fiskegarn. I teppeflisenes Ecobase-baksider bruker vi kaliumkarbonat som fyllstoff. Dette er et overskuddsprodukt fra lokale vannverk i Nederland etter avkalkning av drikkevannet. 

 

Ftalatfri teknologi

I 2009 lanserte Tarkett det første ftalatfrie vinylgulvet, og i 2014 innførte vi ftalatfri teknologi i alle våre fabrikker i Europa og Nord-Amerika. Dette er et ledd i vårt arbeide med å anvende råvarer som fungerer godt i et moderne kretsløpsmiljø og som bidrar til godt inneklima. 

 

Markedets første Cradle to Cradle sertifiserte linoleumsgulv 

  • 100 % gjenvinningsbart 
  • Består av inntil 96 % naturlige materialer: linolje, harpiks, kork- og tremel samt jute
  • Består av inntil 26% gjenvunnet materiale (rester fra produksjonen)