Oslo Storbylegevakt

Oslo Storbylegevakt

2023 | Oslo, Norge

Bildegalleri

I helsebygg, slik som hos Oslo storbylegevakt, er det døgnkontinuerlig trafikk av mennesker og utstyr i korridorer og rom. Den store slitasjen av gulvene året rundt setter krav til intallasjon av funksjonelle gulv som har lang levetid og som samtidig bidrar estetisk. Den nye storbylegevakten i Oslo åpnet med over 13.000 kvadratmeter iQ Granit på gulvene, og omlag 2500 kvadratmeter med teppeflisen DESSO Linon i administrasjonsarealene.

Orientering gjort enkelt gjennom farger

Gulv spiller en nøkkelrolle i den visuelle utformingen av store arealer slik som på storbylegevakten, og de kan være et viktig element som blant annet bidrar til enklere orientering for besøkende i bygget. En variert fargebruk på avdelingene skaper gjenkjennelseseffekt og bidrar positivt for både pasienter og besøkende. I tillegg bidrar farger og materialmiks, som tekstil og tre i administrasjonsområdet, til å gi en varmere følelse og triveligere hverdag for de ansatte.  For storbylegevakten spilte nettopp det brede fargeutvalget i kolleksjonen iQ Granit en avgjørende rolle ved valg av gulv, og det er et tydelig fargespill med 12 forskjellige fargenyanser i bruk mellom de ulike etasjene i bygget.

«Ofte velges det grå farger på gulv i tilsvarende miljøer. Derfor var det ekstra hyggelig også for gulvleggerne å oppleve at det var en del variasjon i fargene som ble brukt i bygget», sier Pål Sandboe i Intep AS.

Design og funksjon for sykehusmiljøer

iQ Granit har vært produsert i Sverige siden 1980-tallet, og ble i sin tid utviklet for å oppfylle de høye kravene til hygiene og sikkerhet på sykehus. Den homogene strukturen i iQ-kolleksjonen, kombinert med overflatesjiktet iQ PUR, gjør det mulig å opprettholde en jevn, motstandsdyktig og slitesterk overflate over tid.  Regelmessig vedlikehold med tørrpolering holder gulvoverflaten glatt og forseglet, og forhindrer kjemikalier som brukes i sykehusmiljøer å trenge inn i gulvet. Enkelt vedlikehold er en vesentlig faktor for et bygg som Oslo storbylegevakt, med kontinuerlig drift og de utfordringer det medfører. Denne egenskapen var derfor utslagsgivende for at valget falt på iQ Granit.

iQ – for et bedre miljø

iQ Granit produseres etter prinsippene for Cradle to Cradle®, og materialets miljøegenskaper dokumenteres gjennom en rekke tredjepartsvurderinger. Gulvene er fullt resirkulerbare gjennom Tarketts retursystem for kapp og utrevne gulvrester ReStart, og dette sikrer at iQ- gulv som installeres i dag kan gjenvinnes og brukes på nytt i fremtiden.

Intep AS er en solid og erfaren aktør i bransjen, og de har et mangeårig samarbeid med Tarkett som partner på flere store prosjekter. Sammen er vi noen av flere sentrale aktører som har bidratt til å realisere det innovative og spennende prosjektet Oslo Storbylegevakt.

Foreslåtte kolleksjoner

Om

Sykehusets krav var en installasjon av funksjonelle gulv med lang levetid og som samtidig bidrar estetisk

Designer/arkitekt

Nordic Office of Architecture

Entreprenør

Skanska Norge

Eieren av bygget

Oslobygg

Segment