Talormade

Talormade

2020 | Oslo, Norge

Bildegalleri

Å bygge merkevare og identitet gjennom interiøret

Talor Browne er personen bak konseptet Talormade; en australsk kaffebrenner & barista som har funnet seg til rette som entreprenør i Norge. Sammen med sitt team, driver hun kaffebrenneri og Doughnut-produksjon på Lillo Gård i Oslo. 

Høsten 2019 startet Talor Browne og teamet den kreative prosessen med å planlegge nye lokaler sammen med interiørarkitekt Darrel Shrubb. Interiørarkitekten og teamet hadde sett seg ut en miks av fargene rosa, grønn og blå – favorittfargene til Talor Browne. Målet var å skape en tydelig merkevare og et konsept som bygget identitet, og som kunne bli et samlingspunkt for lokalsamfunnet. Ideen bak konseptet var å gjenspeile profesjonalitet i kombinasjon med lekenhet, for å skape en forventning om hva som skjuler seg bak navnet og butikken - en varm, morsom og leken atmosfære, og fargerike bakevarer.

I forbindelse med OBOS Magasinet og Bielke & Yang sin redesign i 2019, fant teamet inspirasjon. I en artikkel om terazzo-inspirerte gulv som viste iQ Surface, fant de sitt materialvalg.

Det homogene vinylgulvet iQ Surface er resultatet av et kreativt samarbeid med svenske Note Design Studio. Dette er en kolleksjon der funksjon, farge og form får ta like stor plass, og der et holdbart og fleksibelt vinylmateriale åpner for nye tolkninger og perspektiver. Kolleksjonen viser til nye bruksområder som møbler og vegger, noe som virkelig har kommet til sin rett i lokalene til Talormade. Der er iQ Surface trukket opp på veggene, og i tillegg lagt på cafebordene som et dekorativt, og praktisk, element.

Miljøegenskapene til iQ-gulvene gjenspeiler essensen til bedriften

De miljømessige egenskapene til iQ-gulvet var viktig, fordi dette gjenspeiler mye av arbeidet som ligger bak både kaffen og matproduksjonen til Talormade:

I wanted to find a flooring material that was environmentally conscious, without sacrificing aesthetic, as it’s a big part of what we do.

Tarketts iQ-kolleksjoner er kjent for sine funksjonelle og tekniske egenskaper ved å være slitesterke, fleksible og enkle å vedlikeholde. Kolleksjonen iQ Surface bærer i tillegg et estetisk og designmessig særpreg.

Bærekraft og sirkulær økonomi er hjertesaker for Tarkett, og vi har fokus på resirkulering av kapp og installasjonsspill gjennom innsamlingsprogrammet ReStart. En ny innovativ løsning gjør det nå mulig å fjerne lim og sparkelrester fra brukte vinylgulv (produsert etter 2011), noe som innebærer at også disse gulvene kan sendes til resirkulering ved anlegget i Ronneby hvor de materialgjenvinnes i produksjon av nye gulv. Det betyr at iQ Surface gulvene fra Talormade vil få nytt liv i fremtiden. 

Designet og særpreget til det homogene vinylgulvet iQ Surface kompletterer øvrige interiørelementer i lokalene til Talormade, og skaper en helhet til konseptet. De tekniske egenskapene bidrar til et behagelig arbeidsmiljø, og skaper et hyggelig lokale med atmosfære - til glede for alle ansatte og gjester.  

Foreslått kolleksjon

Om

I februar 2020 åpnet Talormade i Oslo. Et kreativt og spennende kafekonsept og utsalgssted, og et viktig samlingspunkt i nærmiljøet.

Designer/arkitekt

Darrel Shrubb & Talor Browne

Segment