iQ Loop

Å designe med resirkulerte materialer

Å designe med resirkulerte materialer

Hvordan et materiale ser ut og føles, er en del av dets bærekraftighet. At mennesker kan - og vil - bruke materialet lenge. Da Note (designstudio) begynte å designe kolleksjonen, var oppdraget definert slik: materialet måtte inneholde maksimal andel resirkulert råstoff og kunne produseres av alle typer iQ-gulv, uavhengig av farge. Blander man alle farger får man - grått

Vi jobber gjerne med fargerikt, og hvis vi bruker grått, er det vanligvis i materialer der fargen naturlig forekommer, så det føltes først begrensende å bare jobbe med grått. Men de strenge kriteriene ble snart en kreativ ressurs. Vi kunne fordype oss og jobbe fokusert men bredt innenfor det grå spekteret. Det er et veldig spesielt prosjekt for oss å være en del av, siden resultatet av prosjektet er noe mer enn bare produktet, at det er bærekraftig gjennom så mange ledd.  
Charlotte Ackemar, produktdesigner hos Note (designstudio) 
iQ Loop

I sin research innså teamet hos Note (designstudio) at et grått interiør kan oppfattes som veldig stabilt og trygt. Den følelsen ønsket de å finne, og samtidig vise den rikdommen som finnes i grått. De måtte imidlertid finne et mønster som skilte seg betydelig fra de eksisterende iQ-kolleksjonene, som allerede tilbyr flere grå nyanser.  

iQ Loop er et transparent produkt, både i hvordan det er laget og hva det inneholder. Note ønsker å gjenspeile dette i designen gjennom et gjennomsiktig element som viser hvordan materialet er bygget opp. Mønsteret oppstår under produksjonen og skaper en dybdevirkning, en 3D-effekt som gjør at materialet får et mønster som ligner på kork. Det gjennomsiktige innslaget gjør også at gulvet kommer til live under ulike lysforhold. 

Kolleksjonen består av et spekter med syv grå nyanser som lett kan matches med andre farger. Navngivningen avviker fra assosiasjonsnavn som f. eks duegrå, kull og lavendel. I stedet forteller produktnavnene om det er en varm, kald eller nøytral grå. Kolleksjonen blir dermed mer som et verktøy for designere og arkitekter som trenger å finne akkurat den tonen som harmoniserer med annen innredning. 

Join the Loop

Produksjonen av iQ Loop begrenses av mengden materiale vi får inn, og kolleksjonen tilbys derfor først og fremst til kunder som bidrar med materiale til gjenvinning gjennom ReStart. Derfor lanserer vi samtidig konseptet Join the Loop, som har som mål å få flere til å delta og bidra til en sirkulær omstilling ved å samle inn installasjonsspill og gamle gulv innenfor rammene av Tarketts gjenvinningssystem - ReStart

Les mer om iQ Loop

iQ Loop
iQ Loop - Tarketts mest sirkulære vinylgulv

Hvor mye resirkulert råmateriale kan man bruke for å produsere et nytt gulv og fortsatt få en ønsket design? Det spørsmålet inspirerte oss til å ta ytterligere skritt i vårt gjenvinningsarbeid.

Se kolleksjonen