DESSO SoundMaster®  - Akustikkbakside

DESSO SoundMaster® - Akustikkbakside

Lavere lydnivå innebærer bedre effektivitet. Stille miljøer forebygger helseproblemer, reduserer stressnivå og gjør det enklere å konsentrere seg. Dette er ekstra viktig i åpne kontorlandskap der mennesker behøver arbeidsro, samtidig som mulighetene til både private samtaler og møtevirksomhet må finnes.  

Forstyrrende lyd kan komme fra for eksempel trafikk utenfor vindu, varmekilder eller ventilasjonssystemer. Til og med datasystemer kan forårsake lyd som gjør det vanskelig å oppnå et optimalt lydnivå. Derfor er akustikkløsninger med høy lydabsorbsjon og lydisolering viktig. Det beste og mest kostnadseffektive alternativet er å velge SoundMaster som bakside til din teppeflis, fremfor å gå for løsninger til tak, vegger eller paneler som oftest er en betydelig mer kostbar løsning. 

DESSO SoundMaster Akustikkbakside til teppefliser

DESSO SoundMaster® gir en trinnlydsforbedring på opptil +10 dB over standardverdien, og setter derfor en ny standard for teppegulv. 

Generelt reduserer en teppeflis lydnivået mellom 20 til 30 dB.  DESSO SoundMaster® reduserer lydnivået med opptil +0,15 (αw), hvilket tilsvarer en forbedring på opptil +100% når man sammenligner med et vanlig teppe med en αw-verdi på mellom 0,15 og 0,20.

En teppeflis er oppbygd av ulike lag som hver i seg optimerer lydabsorbsjonen, men SoundMaster® gir ytterligere en forbedring. SoundMaster er produsert av 100 % polyester. Dette er et materiale som har meget god lydisolerings- og lydabsorpsjonsegenskaper. Som bonus får man også et meget komfortabelt gulv å gå på. I tillegg til sine gode lydegenskaper er SoundMaster også et utmerket eksempel på gjenbruk da den består av opptil 80 % material fra gjenvunnede PET-flasker.

SoundMaster Thrive

Nå fås akustikkbaksiden SoundMaster® Thrive som tilvalg til våre Desso teppefliser. SoundMaster Thrive er gjenvinnbar og Cradle to Cradle sertifisert. Den nye akustikkbaksiden har samme egenskaper som SoundMaster Lite.

Du kan velge mellom følgende versjoner av vår akustikkbakside SoundMaster:

  • DESSO SoundMaster®
  • DESSO SoundMaster® Lite
  • DESSO SoundMaster® Thrive

Relatert innhold:

AirMaster Desert teppe
DESSO Airmaster

I dag bruker folk i gjennomsnitt 90% av tiden innendørs. Derfor ønsker Tarkett å bidra til folks helse og velvære på en positiv måte. La oss introdusere teppet DESSO AirMaster®

Human Fascination carpet tiles - take the world inside!
Human Fascination - teppegulv inspirert av naturens enorme landskap

Vi inspireres av vill og vakker natur. Human Fascination verdsetter og gjenspeiler mangfoldet og sårbarheten i naturen. Se kolleksjonene her.

Kontor teppegulv heldekkende rød rosa orange grå
DESSO Stratos & DESSO Stratos Blocks – nytt og mer bærekraftig design

Vår populære kolleksjon Stratos er oppdatert i en ny frisk fargepalett og er i tråd med vårt holdbarhetsarbeid. Desso Stratos og Desso Stratos Blocks kommer nå med EcoBase® bakside og Econyl®garn

gjenvinning av teppegulv
Gjenvinning av gamle teppefliser

Gjennom tett samarbeid med Aquafil har Tarkett utviklet en teknikk som åpner for gjenvinning av omtrent halvparten av all teppeflis som legges i Norge i dag.