Bedre inneklima på kontoret

Bedre inneklima på kontoret

Tarkett har i flere tiår ligget foran i utviklingen når det gjelder gulv som bidrar til godt inneklima. Inneklimaet påvirkes av støv, fuktighet, karbondioksidutslipp, temperatur, ventilasjon og VOC (som står for flyktige organiske forbindelser). 

Hvordan materialer i bygninger og interiør bidrar til luftkvaliteten måles i VOC-nivåer, som avgis fra produkter når de brukes. Alle tekstil- og vinylgulv fra Tarkett har VOC-nivåer som er mellom 10 og 100 ganger lavere enn de strengeste internasjonale standardene. Enkelte ganger er nivåene så lave at de ikke kan måles.

I noen kolleksjoner har vi dratt nytte av denne fordelen. Desso AirMaster er en teppeflis som er utviklet av et patentert garn som innkapsler støv og partikler enda mer effektivt enn vanlige tepper. Luftkvaliteten i et rom med Desso AirMaster er opptil fire ganger bedre enn i et rom med andre tekstilgulv, og kolleksjonen har derfor blitt populær blant arkitekter som ønsker å skape miljøer med få allergener. 

Les mer om bedre inneklima på kontoret

AirMaster Desert teppe
DESSO Airmaster

I dag bruker folk i gjennomsnitt 90% av tiden innendørs. Derfor ønsker Tarkett å bidra til folks helse og velvære på en positiv måte. La oss introdusere teppet DESSO AirMaster®

Desso Traverse picture
Et bedre inneklima

Moderne tekstilgulv avgir ikke støv. De siste 30 årene har våre tekstilflis blitt produsert med støvfri nylon.

Godt inneklima gir god helse
Godt inneklima

Allerede i 2009 begynte fabrikken i Ronneby Sverige å benytte ftalatfrie mykgjørere ved produksjon av homogene vinylgulv, og i 2014 startet introduksjonen av ftalatfri teknologi i samtlige produksjons

Å velge gulv til kontoret
Å velge gulv til kontoret

Hva er forskjellen mellom de ulike gulvtyper, og hvilken rolle spiller materialvalg for funksjonalitet?

Anbefalte produkter

Teppefliser

Her har vi samlet våre kolleksjoner med teppefliser fra Desso. Desso, som er en del av Tarkett Group, ble den første gulvbedriften i verden til å jobbe for sirkulær økonomi innen produksjon og gjenvinning, som ikke etterlater produksjonsavfall.

Designgulv - LVT

Våre LVT-gulv gir en nærmest uendelig designmulighet. Gulvene fremstilles både som plank- og flisformat i en rekke forskjellige farger, mønstre og kvaliteter.

Homogene vinylgulv

I gangene på sykehus og skoler fraktes det mange mennesker og mye utstyr hver dag. Fordi gulvene utsettes for kraftig slitasje trengs det funksjonelle, men estetiske gulv med lang holdbarhet.

Linoleumsgulv

Klassisk gulv fremstilt av fornybare materialer som linolje, kork- og tremel. Dessuten inneholder det harpiks, naturlige fargepigmenter og jute. Tarketts linoleum er homogene, fremstilt i ett lag for optimal slitestyrke og miljømerket med Svanen og Cradle to Cradle Silver.