Støv og partikler

Støv og partikler

Innemiljø

Vi vil at våre gulv skal bidra til et bedre miljø der mennesker bor, jobber og oppholder seg. Gulvene skal være gode å gå på, lette å holde rene, gi god akustikk og bidra til et trygt og sunt inneklima. Siden vi tilbringer cirka 90 % av tiden vår innendørs, har innemiljøet stor betydning for helsen vår. Samtidig går utviklingen mot mer energieffektive bygg med god isolasjon og høy tetthet. Dette har en negativ effekt på ventilasjon og luftkvalitet. Vi ser også at helseproblem som astma og allergi øker. Derfor jobber Tarkett for å lage gulvprodukter som bidrar til et godt innemiljø og bedre helse.

God luftkvalitet kan gjøre en forskjell.

God luftkvalitet kan gjøre en forskjell. God luftkvalitet har til og med vist seg å påvirke produktivitetsnivået på et kontor ved å forbedre folks konsentrasjon og evne til å behandle informasjon. Studier viser en produktivitetsøkning på opptil 5 % når luftkvaliteten forbedres*. Hos Tarkett vet vi at gulvet du velger er knyttet til kvaliteten på inneluften du puster inn. 

Tepper bidrar til renere luft

Tepper bidrar til renere luft

En funksjon som overrasker mange er at tepper kan bidra til en renere inneluft. De siste 30 årene har teppeflisene våre vært fremstilt av støvfritt nylon. Et moderne teppegulv trekker til seg og kapsler inn støv og fine støvpartikler og holder på disse partiklene til du støvsuger. Med rett støvsuger får du opp smuss fra dybden. Siden våre teppegulv har svært lave VOC (utslippsverdier), frigjøres ingen kjemikalier fra teppet.

 Airmaster® – teppet som renser luften

Airmaster® – teppet som renser luften

AirMaster® ble først lansert i 2010 og ble laget rundt et patentert garn som kapsler inn støv og partikler enda mer effektivt enn vanlige teppegulv. Luftkvaliteten i et rom innredet med AirMaster er opptil fire ganger bedre enn et rom med andre teppegulv.


Les mer om AirMaster®.

*William J. Fisk and Arthur H. Rosenfeld of the Lawrence Berkeley National Laboratory in Berkeley in California, US
 

Last ned vår bærekraftsrapport

Relatert innhold:

AirMaster Desert teppe
DESSO Airmaster

I dag bruker folk i gjennomsnitt 90% av tiden innendørs. Derfor ønsker Tarkett å bidra til folks helse og velvære på en positiv måte. La oss introdusere teppet DESSO AirMaster®

VOC (Volatile Organic Compound)
VOC (Volatile Organic Compound)

Vi tilbringer ca. 90 % av tiden vår innendørs. Derfor er innemiljøet viktig for helsen vår.