UPLIFT, et konsept skapt av Tarkett og Note (design studio)

UPLIFT | Designers Saturday

Feel the UPLIFT

En ny dør åpnes

8. september åpnes dørene til den største og kanskje viktigste møteplassen for design- og arkitektur i Norge, Designers Saturday. Tarkett er med for første gang, og vi ser frem til spennende dager med egen utstilling på stoppested 1, showroom DOGA

Tarketts utstilling under Designers Saturday i Oslo heter UPLIFT, og er et konsept fra Tarkett og Note (design studio) som handler om inspirerende bruk og gjenbruk av Tarketts sirkulære materialer. UPLIFT består av komponenter laget av tekstil og tre, som enkelt kan settes sammen til ulike design-installasjoner avhengig av kontekst. 

Til årets Designers Saturday på DOGA, har Tarkett og Note laget en installasjon med en industriell form, og et berøringsvennlig preg. 

Vi jobber med uventede former og fargekombinasjoner for å vise hvordan velprøvde kombinasjoner av tekstil og tre kan tas i bruk på nye måter, sier Susanna Wåhlin, interiørarkitekt i Note.

 

UPLIFT skal vekke nysgjerrigheten til de besøkende, og inspirerer til innovative måter å tenke bruk av materialer på!

Besøk oss:
DOGA, Hausmanns gate 16, stoppested 1
8. september fra kl. 09.00 - 16.00
9. september fra kl. 09.00 - 18.00

Meet the designer!
8. september kl.12.00 og kl.14.00
Design Manager i Note (design studio), Cristiano Pigazzini er tilstede på Tarketts stand og forteller om filosofien og tankene bak årets konsept UPLIFT.

Velkommen!

Meet the designer!

Bruk og gjenbruk

Alle elementene i UPLIFT OSLO har vært brukt før; under årets 3daysofdesign i København i juni ble elementene brukt som søyler i Odd Fellow palasset, hvor Tarkett hadde utstilling. 
På Designers’ Saturday på DOGA i Oslo får de samme søylene en ny og mer industriell form, inspirert av konstruksjoner og maskiner.

Ingenting er lagt til. Vi bruker det samme materialet og lager en helt annen atmosfære, forklarer Wåhlin.

Det tekstile materialet som brukes på søylene i utstillingen er fra kolleksjonen Desso Retrace, som tilbyr markedets laveste CO2 avtrykk per kvadratmeter teppeflis. Tregulvet som brukes er fra Tarkett og av tresorten ask. Treverket er beiset i en intens gulfarge som tilfører utstillingen en gylden glød. Tregulvet er farget av en snekker ved navn Herbert Seipp i Glimåkra, en landsby i sør-Sverige.

Ved å fargelegge treverket varierer vi en tradisjonell råvare og skaper noe utover standarduttrykket, avslutter Susanna Wåhlin.

Et langt samarbeid

Tarketts samarbeid med Note har bidratt til å utvikle og forme produkter og kolleksjoner som sikrer at bærekraftige og sirkulære materialer, nå også muliggjør de mest innovative design. Ved å fremme det sirkulære vinylmaterialet i iQ-kolleksjonene på internasjonale og skandinaviske arenaer, har Tarkett og Note gjort et kvalitetsgulv for offentlige miljøer og sykehus om til et ettertraktet designmateriale for innredningsprosjekter på hoteller, butikker og i private hjem.

Med UPLIFT er tiden inne for å sette fokus på Tarketts sirkulære tekstilmaterialer. 
Tarketts teppefliser er designet for enkel resirkulering. Produktene består av to hovedkomponenter, garn og bakside, som lett kan separeres og gjenvinnes. Desso Retrace, som benyttes i UPLIFT konseptet, er laget av 100 % resirkulert garn og har et innhold på totalt 60% resirkulert materiale.

Les mer

Restart | Materialgjenvinning – å spare på jordens ressurser
ReStart – å spare på jordens ressurser

Gjennom ReStart-ordningen tar vi tilbake kapp og installasjonsavfall, og gjenvinner dette til råmateriale for nye gulv.

DESSO Recharge & Retrace
Made to be remade

DESSO Recharge og Retrace er tepper designet for demontering og gjenvinning, hvor alle deler kan resirkuleres til råmaterialer for bruk i nye teppefliser.

INSIDE OUT - Tarketts samarbeid med studenter fra AHO under Designers Saturday
INSIDE OUT- Designers Saturday

Besøk Tarkett på DOGA under Designers Saturday og opplev skulpturen INSIDE OUT av Märtha Sverdrup og Tyra Øyen Brandtsegg fra AHO i Oslo.