Bokios nye kontor på Avenyn | Kvarteret Sturefors

Bokios nye kontor på Avenyn | Kvarteret Sturefors

2020 | Göteborg, Sverige

Bildegalleri

I magisk dagslys kommer klassisk ruteparkett til sin rett på Avenyn.

Kvarteret Sturefors er en del av Mid Avenue, eiendomsselskapet Wallenstams storsatsing på Gøteborgs mest sentrale adresse. Mid Avenue består av fire kvartaler med høyprofilerte shopping-, kultur- og kontorlokaler på Avenyn. I Sturefors' kontorlokaler sitter regnskapstjenesten Bokio, hvor arkitektfirmaet GAJD har innredet planløsningen. Et nytt lokale fikk et tradisjonelt preg ved hjelp av tregulvet Noble Eik Manhattan. 

De store vinduspartiene i Kvarteret Sturefors byr på mye naturlig lys og utsikt over byen. Det naturlige lyset gjør også at parkettgulvet Noble Eik Manhattan var et spesielt godt valg. Hele produksjonsprosessen av det eksklusive eikegulvet er lagt opp for å gi materialet et unikt spill når lyset treffer. 

Mønsteret i Noble er et hollandsk rutemønster, et klassisk parkettmønster som har eksistert siden 1600-tallet, men som ble spesielt populært på 50-tallet. Tarketts variant fås i en moderne palett av hvite, svarte eller mørkebrune gulv. Trestavene velges på bakgrunn av en livlig trestruktur, men rolig karakter, noe som gir en naturlig variasjon i treet, men uten kvistmerker. Treet har fått en myk børsting i fibrenes retning, og har derfor en lett struktur. Til slutt har gulvet blitt behandlet med hardvoksolje, som gir beskyttelse uten å påvirke treets naturlige skjønnhet. Resultatet er sofistikert og tradisjonelt, men tilpasset vår tid. Ved å legge et slikt gulv i lysforholdene i Sturefors, gir man omgivelsene en behagelig følelse av bevegelse og liv som aldri blir distraherende. 

Bokios lokaler består av to og en halv etasje, pluss en takterrasse. Gulvet er en kombinasjon av betonggulv og 800 kvm med tregulvet Noble Eik Manhattan. Som alltid ved avanserte parkettmønstre, er den estetiske balansen ved leggingen viktig. Gulvleggingen er utført av Randéns mattor. 

Foreslått kolleksjon

Om

Kvarteret Sturefors er en del av Mid Avenue, eiendomsselskapet Wallenstams storsatsing på Gøteborgs mest sentrale adresse.

Designer/arkitekt

GAJD

Entreprenør

Billström Riemer Andersson Bygg AB/Randéns mattor

Eieren av bygget

Wallenstams

Segment

Kategori