Dalarna Science Park

Dalarna Science Park

2020 | Borlänge, Sverige

Bildegalleri

Åpent kontorlandskap med smarte akustikkløsninger 
hos Dalarna Science park 

Dalarna Science Park er en organisasjon som fremmer innovasjon og forretningsutvikling i Dalarna i Sverige, blant annet ved å skape fysiske møterom og arbeidsplasser. Det nyeste prosjektet til denne innovasjonsarenaen er et coworking-kontor med 30 arbeidsplasser, tegnet av det lokale arkitektfirmaet Mondo. Prosjektets utfordringer med akustikk og estetiske krav førte til at valget falt på teppefliser fra Desso Metallic Shades.

Dalarna Science Park har et kontorkonsept der de tilbyr forskjellige typer lokaler som bedrifter kan vokse i. De følger bedriften heie veien, fra å leie et par skrivebord, til et par  til, så en hel etasje og til slutt kanskje et helt hus. Dalarna Science Parks ambisjon er at det skal oppstå synergier mellom selskapene i samme rom, hus eller område.

Arkitekten forteller:

Innovasjonsparkens rom er delt inn i nivåer etter størrelse og funksjon. Det første konseptet kalles Workplace Open og består av et åpent landskap med et skrivebord og et antall stillerom. Det er bygget i et eldre hus som tidligere huset tradisjonelle kontorlokaler med individuelle rom langs ytterveggene og en mørk kjerne i midten. 

Vi ønsket å skape et kontorlandskap som ga en luftig og åpen følelse, samtidig som vi unngikk at folk skulle bli forstyrret av de som går forbi. Akustikk er alltid en utfordring i kontorlandskap, spesielt på delte kontorer der forskjellige selskaper kan ha forskjellige vaner og retningslinjer rundt møter og samtaler. 

Løsningen ble en kombinasjon av layout, materialvalg og stillerom. Vi la en gangvei diagonalt gjennom lokalet, fra dør til dør. Langs denne gangveien lagde vi små stillerom, formet som hus, som også fungerer som skiller mellom gangveien og kontorplassene på begge sider. Konseptet er inspirert av Broadway, det vil si en gate som skjærer tvers gjennom et rutenett. Det gjennomgående gulvvalget er teppefliser fra Desso Metallic Shades. Gangveien ble merket med en lysere kobberfarget nyanse, mens gulvene på kontorarealene, samt stillerommene, er mørkere.

Kartleggingen besto av en visuell profil med én tresort, én farge og ett metall – bjørk, hvitt og kobber. Metallskimmeret i teppeflisene går igjen i soklene til de små husene og i granittkeramikk på toalettene som gir en følelse av cortenstål, dvs. rustet stål. Dette er en kobling til industribyen Borlänge og dens stålproduksjon. 

- Mikael Ågren, arkitekt hos Mondo

Foreslått kolleksjon

Om

Dalarna Science Park er en organisasjon som fremmer innovasjon og forretningsutvikling i Dalarna i Sverige, blant annet ved å skape fysiske møterom og arbeidsplasser.

Designer/arkitekt

Mondo

Segment

Kategori