Tarkett ReStart® – nå starter vi gjenvinning av installasjonsspill fra linoleum

Tarkett ReStart® – nå starter vi gjenvinning av installasjonsspill fra linoleum

Tarkett lanserer nytt system for gjenvinning av linoleumsgulv

Nå blir vi først i Norden med å samle inn installasjonsspill og kapp fra linoleumsgulv, for å bruke dette som råvare ved produksjon av nye gulv. For hver kilo kapp og spill som gjenvinnes, reduseres utslippene med ca 3 kg CO2. Innsamlingen skjer gjennom vårt eksisterende ReStart®-program og gjelder linoleumsgulv fra Tarkett. I 2020 har innsamlingen vært drevet som et pilotprosjekt, men nå tar vi et steg videre og gjennomfører i fullskala.

Installasjonsspill og kapp fra Tarketts linoleumsgulv legges i store hvite sekker, og samles inn for transport til vår fabrikk i Ronneby hvor det veies og pakkes. Innsamlingen gjelder kapp fra både kompakte gulv, og gulv med akustikkbakside. Deretter transporteres materialet til vår linoleumsfabrikk i Narni, Italia, hvor materialet bearbeides for å inngå i produksjon på nytt. Ved å transportere materialet med lastebiler som uansett går i retur fra Ronneby til Narni, innebærer ikke transporten noen ekstra belastning på miljøet.  Tarkett ReStart® er en kostnadsfri tjeneste for deg som kunde. Vi står for innsamlingssekker, henting og transport. 

Slik fungerer Tarkett ReStart® linoleum i praksis

For å ta del i Tarketts ReStart-program tar du kontakt med din lokale Tarkett representant for å få mer informasjon om programmet, og hvordan det fungerer. 

  • Deretter bestiller du metallstativ (art.nr 1250995) og spesielle hvite storsekker til installasjonsspillet (art.nr 1250998) fra Tarketts tekniske avdeling (teknisk@tarkett.com). 
  • Kompakt linoleum og linoleum med akustikkbakside skal sorteres i separate hvite sekker. Ulike fargereferanser skal også sorteres separat. OBS; vi tar kun installasjonsspill fra Tarketts linoleumsgulv i retur.
  • Ved innsamlingen plasseres sekken på en vanlig lastepall. Bruk gjerne metallstativet for å holde sekken oppreist. Knyt sammen den hvite sekken i toppen når den er full for å unngå at vanlig søppel havner oppi. Metallstativet kan være på når pall/sekk sendes tilbake til Tarkett, men du kan også velge å beholde stativet for og bruke det på nytt med annen sekk. 
  • Når sekkene med linoleumsspill er fulle kontaktes Tarkett for kostnadsfri opphenting. Dette gjøres på e-post til teknisk@tarkett.com (Teknisk avdeling). 
  • Angi virksomhetens navn, adresse for opphenting, antall kolli og gjerne prosjektreferanse. 
  • Tarkett bestiller opphenting med vår transportør Schenker.
  • Behøver du bestille nye hvite sekker (art nr 1250998) eller stativ (art nr 1250995) kontaktes lokal Tarkett representant eller Tarketts tekniske avdeling på e-post (teknisk@tarkett.com) 

Kontakt oss

Har du behov for mer informasjon om hvordan ReStart-systemet for installasjonsspill av linoleum fungerer? Kontakt din Tarkett-representant.

For mer informasjon om beregning av utslipp ved materialgjenvinning, vennligst kontakt:
Dag Duberg, nordisk bærekraftsjef: +46 70 300 19 12, dag.duberg@tarkett.com
Nils Säving, miljøspesialist: +46 8 625 19 74, nils.saving@tarkett.com

Relatert innhold:

Holdbarhetsbilde - Tarkett
Vårt holdbarhetsarbeid - "Doing Good. Together."

Vårt ønske er å produsere gode produkter; gulv som utfyller en funksjon, som ser bra ut og som samtidig er bra for miljøet og mennesker.

Ny EPD for Tarketts Linoleum
Ny EPD for Tarketts linoleum – nå med klimabesparing i A1-A3

En ny EPD (Environmental Product Declaration) er tatt frem for Tarketts linoleumgulv. EPDen viser at Tarketts linoleum 2,5 mm har et negativt karbondioksidutslipp under ”Cradle to Gate” dvs A1-A3.

EPD - spørsmål & svar
EPD - Spørsmål & Svar

Spørsmål og svar om EPDer