iQ-kolleksjonene

iQ-kolleksjonene

iQ ; design og funksjon for alle områder

Tarketts iQ-kolleksjoner er kjent for sine funksjonelle og tekniske egenskaper som å være slitesterke, fleksible og enkle å vedlikeholde. 

En av de mest unike egenskapene ved et iQ-gulv fra Tarkett er slitestyrken og vedlikeholdsvennligheten på overflaten.  Gulvets unike egenskaper gjør det mulig å opprettholde en jevn, motstandsdyktig og slitesterk overflate med kun tørrpolering, noe som resulterer i markedets laveste livssykluskostnader.

En komplett designkolleksjon

iQ-kolleksjonene tilbyr en unik designmulighet med sitt brede utvalg av farger og mønstre.  Med inspirasjon og fargeskalaer som gjenspeiler alt fra naturlige mineraler og perlemor, til moderne varme toner og terazzo-inspirerte mønster, gir iQ -kolleksjonene en bred base for en hver arkitekt og interiørprosjekt. 

Gjennom flere års samarbeid har Note Design Studio og Tarketts eminente teknikere utforsket mulighetene bak iQ-gulvenes fantastiske materiale. Med prosjekter som har til hensikt å gjenspeile det innovative materialets fleksibilitet og designpotensiale, har man kunnet utforske mange kreative løsninger på et tradisjonelt materiale.

Dette kreative samspillet har også kommet til syne gjennom formstudien Hold The Line, hvor Note Design Studio utforsket idrettsbaner fra fugleperspektiv - med sveisetråd i fokus. Kontrastfarget sveisetråd som markeres fremfor å skjules skaper helt nye og innovative uttrykk med iQ-gulvene.

iQ ; for et bedre miljø

Tarkett har produsert gulv siden 1886. Som en av verdens største gulvprodusenter har vi et særlig ansvar for å drive virksomheten vår på en langsiktig og bærekraftig måte. Vi tror på et tett samarbeid der vi engasjerer kunder, leverandører, forskere og andre slik at vi sammen kan utrette gode ting.
Vi oppsummerer vårt arbeid med holdbarhet i mottoet: Doing good. Together.

Bærekraft og sirkulær økonomi er en hjertesak for Tarkett. Derfor har vi fokus på ReStart i Norden, et innsamlingsprogram hvor vi tar tilbake rester og kapp av vinylbelegg og sender det til resirkulering i Ronneby.
En ny innovativ løsning gjør det nå også mulig å fjerne lim og sparkelrester fra monterte vinylgulv (produsert etter 2011), slik at også disse kan sendes til resirkulering ved anlegget i Ronneby og gjenbrukes i produksjon av nye gulv.

Det betyr at iQ- gulv som installeres i dag - kan gjenvinnes og brukes på nytt i fremtiden. Dette er et stort steg mot et mer sirkulært og bærekraftig samfunn.

Foreslåtte kolleksjoner

Relaterte artikler

Skap kreative interiør med iQ Surface og farget sveisetråd
Skap kreative interiør med iQ Surface og farget sveisetråd

Skap unike interiør med iQ Surface vinylgulv i kombinasjon med kontrastfarget sveisetråd.

Restart | Materialgjenvinning – å spare på jordens ressurser
ReStart – å spare på jordens ressurser

Gjennom ReStart-ordningen tar vi tilbake kapp og installasjonsavfall, og gjenvinner dette til råmateriale for nye gulv.

Homogene vinylruller på Tarketts fabrikk i Ronneby
Ny innovasjon muliggjør gjenvinning av gamle vinylgulv

Den nye teknikken innebærer at gamle vinylgulv som er tatt opp kan renses for lim og sparkelrester, og gjenvinnes til råmateriale.

Rengjøring av gulv på sykehus
Økonomisk rengjøring

Undersøkelser viser at rengjøringskostnadene for et sykehusgulv er ti ganger høyere enn innkjøpskostnaden. Vedlikehold av gulv utgjør mer enn halvparten av rengjøringsbudsjettet.

iQ Surface på kontoret, i butikk og restaurant
iQ Surface på kontoret, i butikk og restaurant

Les mer om hvordan iQ Surface kan brukes på ulike måter i butikk, restaurant og på kontoret med samme unike design.