iQ-kolleksjonene

iQ-kolleksjonene

iQ ; design og funksjon for alle områder

Tarketts iQ-kolleksjoner er kjent for sine funksjonelle og tekniske egenskaper som å være slitesterke, fleksible og enkle å vedlikeholde. 

En av de mest unike egenskapene ved et iQ-gulv fra Tarkett er slitestyrken og vedlikeholdsvennligheten på overflaten.  Gulvets unike egenskaper gjør det mulig å opprettholde en jevn, motstandsdyktig og slitesterk overflate med kun tørrpolering, noe som resulterer i markedets laveste livssykluskostnader.

En komplett designkolleksjon

iQ-kolleksjonene tilbyr en unik designmulighet med sitt brede utvalg av farger og mønstre.  Med inspirasjon og fargeskalaer som gjenspeiler alt fra naturlige mineraler og perlemor, til moderne varme toner og terazzo-inspirerte mønster, gir iQ -kolleksjonene en bred base for en hver arkitekt og interiørprosjekt. 

Gjennom flere års samarbeid har Note Design Studio og Tarketts eminente teknikere utforsket mulighetene bak iQ-gulvenes fantastiske materiale. Med prosjekter som har til hensikt å gjenspeile det innovative materialets fleksibilitet og designpotensiale, har man kunnet utforske mange kreative løsninger på et tradisjonelt materiale.

Dette kreative samspillet har også kommet til syne gjennom formstudien Hold The Line, hvor Note Design Studio utforsket idrettsbaner fra fugleperspektiv - med sveisetråd i fokus. Kontrastfarget sveisetråd som markeres fremfor å skjules skaper helt nye og innovative uttrykk med iQ-gulvene.

iQ ; for et bedre miljø

Tarkett tror på en sirkulær økonomi som bygger på positiv påvirkning og samarbeid på tvers av ulike bransjer. Dette innebærer at vi må bli enda bedre på gjenvinning og gjenvinnings modeller, og fullt ut se på «avfall» som en ny ressurs. Samtidig må vi utvikle forretningsmodeller som får oss til å tenke enda mer sirkulært.

Tarkett bygger sin sirkulære tankegang rundt Cradle to Cradles filosofi og jobber tett med organisasjonen når det gjelder utvikling av nye produkter. Vi er overbeviste om at vi spiller en viktig rolle i utviklingen av en sunn sirkulær økonomi, som omfatter hele leverandørkjeden - og vi tror på et tett samarbeide for å nå disse målene.

 

I Norden og Norge har vi et spesielt fokus på returordningen ReStart®. Dette er Tarketts system for innsamling og materialgjenvinning av gulv hvor vi samler inn monteringskapp fra linoleum og vinylgulv, utrevne homogene vinylgulv og linoleumsgulv fra Tarkett samt teppefliser i Norge. Dette er nødvendig for at vi skal få tilbake verdifulle materialer og ressurser som kan gjenvinnes og bli til råvare for nye gulv.

ReStart-løsningen sikrer at iQ- gulv som installeres i dag - kan gjenvinnes og brukes på nytt i fremtiden. 

Les mer om våre ReStart ordninger her

Foreslåtte kolleksjoner

Relaterte artikler

Restart | Materialgjenvinning – å spare på jordens ressurser
ReStart – å spare på jordens ressurser

Gjennom ReStart-ordningen tar vi tilbake kapp og installasjonsavfall, og gjenvinner dette til råmateriale for nye gulv.

Tarkett iQ Surface i våtrom
Vinylbelegg med Teknisk Godkjenning

Tarkett har som første produsent i Norge fått utarbeidet SINTEF Teknisk Godkjenning for sine gulvbelegg i vinyl for våtrom. Godkjenninngen gjelder for fem ulike vinylbelegg.

Klimagevinster ved gjenvinning - Tarkett
Klimagevinster ved gjenvinning

Gjenvinning av gulv sparer jomfruelige råvarer og reduserer avfallsmengde hvilket er en viktig del av vår sirkulære strategi. Vi har tatt frem et dokument som beskriver hvordan gevinsten beregnes

Tarkett ReStart sirkulær økonomi og resirkulering i Ronneby
ReStart bidro til store klimagevinster på prosjekt i Verdal

Ved bruk av Tarketts ReStart-system for materialgjenvinning av vinyl, har Enes og Olsen Malerforretning AS bidratt med å redusere CO2e-utslipp med hele 24,5 tonn på et konkret prosjekt i Verdal.