Aerial view of a modern waiting area or lounge with smooth furniture and durable vinyl flooring in soft shades of beige

iQ Optima - Moving nuances

Se vår oppdatering av klassiske iQ Optima

iQ Optima har eksistert i over 40 år og er et av våre mest solgte homogene vinylgulv. Nå kompletteres kolleksjonen med et nytt mønster og en oppdatert fargepalett, med muligheten til å kombineres med iQ Eminent og iQ Granit.

iQ-gulv utmerker seg ved muligheten til å kunne gjenopprette gulvets overflate og utseende gjennom tørrpolering. Ved regelmessig tørrpolering fjernes mikroriper, noe som opprettholder rengjøringsfunksjonen og muligheten for å beholde kvaliteten gjennom hele gulvets levetid. iQ Optima krever ingen voks eller polish, og det gjør at gulvet har meget lave livssykluskostnader. 

Produsert i Sverige med ansvarlige materialer som er fullt resirkulerbare (både installasjonssvinn og revne gulv) gjennom vårt ReStart®-program

Modern waiting area with smooth furniture and durable vinyl flooring offering a spacious and contemporary environment

Inspirert av akvarell

Akvarellens organiske linjer og subtile toner gjennomsyres den nye kolleksjonen og gir uendelige muligheter til å skape harmoniske rom. Den klassiske retningsvirkningen er fortsatt til stede, og kolleksjonen er tilgjengelig i tre forskjellige mønstre med en fargepalett i 55 nyanser. Designmulighetene er også flere da den er utviklet for å kunne matches med iQ Granit og iQ Eminent-kolleksjonene, hvor de fire fargefamiliene Oxid, Lichen, Basalt og Argil også finnes. 

Explore our captivating watercolour moodboard featuring serene green hues beautifully rendered on smooth vinyl material.

Bærekraftig og pålitelig

Tørrpoler til ny tilstand

Tarkett er det eneste selskapet på markedet som tilbyr den unike muligheten til å tørrpolere et gulv til ny tilstand, helt uten bruk av voks og polish. Tørrpoleringen fjerner ikke bare mikroriper, men gjør også at iQ-gulvet ved normalt bruk kan gjenopprettes til sin opprinnelige rengjøringsfunksjon gjennom hele sin levetid.

En komplett gulvløsning

iQ Optima-kolleksjonen er spesielt utformet for å møte behovene i de mest krevende miljøene og kan kombineres med våre mer tekniske gulvserier med statisk ledende og avledende egenskaper, iQ Toro SC og iQ Granit SD, samt sklihemmende Granit Multisafe og Granit Safe T. Du kan velge blant 14 matchende farger. Alle 55 farger av iQ Optima finnes også i akustikkversjon med 16 dB trinnlydsdemping.

Produsert for å kunne resirkuleres

iQ Optima Circular Journey infographic

Tarkett har lenge arbeidet med utvikling og innovasjoner innen bærekraft.

iQ Optima er produsert i Ronneby, Sverige og inneholder i gjennomsnitt 25% resirkulert materiale. Gulvet er fullt resirkulerbart, både installasjonskapp og gamle utrevne gulv, og produseres med 100% fornybar energi. Vi er overbevist om at sirkulærøkonomi er en riktig strategi for å spare jordens ressurser, redusere avfallsmengden og bidra til å bremse den globale oppvarmingen.

Bildegalleri

Relaterte artikler

Restart | Materialgjenvinning – å spare på jordens ressurser
ReStart – å spare på jordens ressurser

Gjennom ReStart-ordningen tar vi tilbake kapp og installasjonsavfall, og gjenvinner dette til råmateriale for nye gulv.

Sykehus mennesker i operasjonssal
Gulv til sykehus

Den romlige utformingen og miljøet på et sykehus påvirker pasientenes mulighet til å hente seg inn igjen raskere, både fysisk og psykisk.

Beboer får hjelp på eldrehjem
Design i sykehjem

Gulv er en viktig del av interiørdesignen for å skape velvære og trivsel og for at vi skal kunne eldes på en verdig og god måte når syn, hørsel og den kognitive evnen blir nedsatt.