Å innrede med naturmaterialer

Å innrede med naturmaterialer

- Linoleum

Nesten alle ingrediensene i Tarketts linoleum er naturlige råvarer som er fornybare, eller som det ikke er mangel på. Det er dette som er grunnen til at linoleum er et så bærekraftig materiale med lav klimapåvirkning.

Det unike for Tarketts linoleum er at den er homogen, det vil si at produktet består av ett lag med ren linoleum som overflatebehandles og monteres på jutevev. Det rene materialet gjør det enkelt å gjenvinne. Overflatebehandlingen xf2 gjør et linoleumsgulv like slitesterkt som et vinylgulv. Tarketts oppskrift inneholder også korkmel som gjør gulvene ekstra elastiske, hvilket gjør dem lettere å legge.

Nesten alle ingrediensene i Tarketts linoleum er naturlige råvarer som er fornybare,

Linolje
Linolje kommer fra lin, en avling som høstes ca. hundre dager etter såing og derfor regnes som en raskt fornybar råvare. Tarkett bruker lin fra spesifikke økologiske bønder, og oljen presses lokalt i nærheten av anlegget i Narni i Italia.

Harpiks
Harpiks er kvae fra bartrær som tilfører både funksjonaliet og gir linoleumen sine antibakterielle egenskaper. Kvaen utvinnes varsomt uten at trærne skades.

Tremel
Tremel gir produktet letthet og slitestyrke. Tarketts tremel kommer fra FSC- og
PFEC-sertifisert materiale og avfall.

Korkmel
Korkmel gir elastisitet. Korkmelet kommer fra korkeikens bark, som kan høstes om
og om igjen uten å skade treet.

Kalsiumkarbonat
Kalsiumkarbonat, et fyllstoff som gjør linoleumen vår stabil og holdbar, er et naturlig salt 
som finnes i overflod. Tarkett kjøper inn kalsiumkarbonat lokalt i Italia.

Jute
Juteveven av plantefiber gir den stabile basen som gjør produktet kompakt og motstandsdyktig.

Pigment
Pigment gir farge. Pigmentene er syntetiske eller naturlige avhengig av hvilken kolleksjon du velger, men alltid nøye utvalgt for lavest mulig miljøpåvirkning.

Linoleumspulver
Linoleumspulver er gjenvunnet avfall fra produksjon og installasjon som er tatt vare på og malt ned til pulver. Ca. 10 prosent av linoleumsgulvene våre består av resirkulert linoleum. 

Overflatebehandling
Tarketts linoleum kommer med den vanntette overflatebehandlingen xf2 som nylig er oppdatert for å gi en mattere overflate og et mer naturlig utseende. Kolleksjonen Originale, samt et utvalg av Veneto, kan også fås med Essenza+, en akrylbasert overflatebehandling som er enda mer bærekraftig.

Les mer om:

Linoleum med ny matt overflate og flere farger
Linoleum | Ny matt overflate og flere farger

Våre linoleumgulv er homogene og produseres i ett sjikt, for optimal slitestyrke. Oppskriften består av naturlige ingredienser som linolje, korkmel, tremel, naturharts og jutevev.

Gamle linoleumsgulv blir ny råvare
Gamle linoleumsgulv blir ny råvare

Egenskapene ved Tarketts linoleum gjør det til et kvalitetsprodukt med gode bærekraftige egenskaper. Derfor kan gammel linoleum nå bli til ny råvare med ReStart.

Linoleum i barnehager, på skoler og kontorer
Linoleum i barnehager, på skoler og kontorer

Tarketts linoleumsgulv er overflatebehandlet med xf2 for å skape en ultimat slitesterk overflate som innehar moderne tekniske egenskaper og funksjonaliteter.

Klassiske og moderne linoleummønstre fra Tarkett
Klassiske og moderne linoleumsmønstre

Tarketts linoleumsgulv har en matt overflate som gir materialet en naturlig og taktil følelse. Her finnes farger og design inspirert av naturens elementer.

Relaterte kolleksjoner: