Linoleum med ny matt overflate og mer farge

Linoleum | Ny matt overflate og flere farger

Linoleum til gulv og vegg

Linoleum produseres av naturlige råvarer, og dets bærekraftige egenskaper gjør det til et interiørmateriale i sterk vekst.

Denne utviklingen er noe vi i Tarkett ønsker å fremme, og nylanserer derfor våre linoleumskolleksjoner i ny drakt. Samtlige gulv har fått en ny matt overflatebehandling samt at det kommer en rekke nye naturinspirerte og varme farger. 

Alle Tarketts linoleumskolleksjonene leveres med overflatebehandlingen xf2, et UV-herdet sjikt av polyuretan. Overflatebehandlingen forsegler overflaten og gjør den motstandsdyktig mot smuss, riper og slitasje. Et gulv behandlet med xf2 blir ekstremt lett å rengjøre og trenger ingen polish, voksing eller annen kjemisk behandling i løpet av levetiden. Dette reduserer både gulvets livssykluskostnad og miljøavtrykk. Tarketts oppdaterte xf2 gir samtlige kolleksjoner en mattere overflate som forsterker materialets naturlige følelse.

Linoleum produseres av naturlige råvarer, og dets bærekraftige egenskaper gjør det til et interiørmateriale i sterk vekst.

Originale

Originale ble lansert i 2013 som en kolleksjon med naturlige i stedet for syntetiske pigmenter. Også overflatebehandlingen, Essenza, hadde enda høyere miljøytelse enn xf2, og kolleksjonen ble derfor den første i verden som ble sertifisert til Cradle to Cradle gull.

Den nye Originale fås i totalt 16 farger i naturinspirerte nyaser og subtile mønstre. Overflatebehandlingen er oppdatert og nye Essenza+ har en ultramatt overflate som fremhever Originales naturlige egenskaper og utseende. Samtlige pigmenter i materialene er utvalgt for å bli godkjent for Cradle to Cradle gull. Originale kan også bestilles i xf2, men er da sertifisert til C2C sølv. 

Originale Essenza+

LinoWall

LinoWall er den eneste linoleumen med brannbeskyttelse som gjør materialet godkjent som veggmateriale. Paletten består av 10 farger i samme ensfargede design som gulvkolleksjonen Etrusco. LinoWall leveres med overflatebehandlingen xf2, hvilket gjør dette slitesterke veggmaterialet lett å rengjøre og vedlikeholde. Kolleksjonen er sertifisert i henhold til Cradle to Cradle sølv. 

Andre kolleksjoner:

Veneto xf2 – Klassisk marmorering. Det mest karakteristiske linoleumsmønsteret overflatebehandlet med Xf2. Mønsterbildet gjør den spesielt egnet i miljøer med mye trafikk, men er også lett å kombinere med andre materialer i innredningen. Fås i 41 farger, hvorav 14 er med 19 dB trinnlydsdemping.

Veneto Essenza+ – Et utvalg av det klassiske Veneto-designet er også tilgjengelig med overflatebehandlingen Essenza+ i stedet for xf2. Et av materialene i kolleksjonen Veneto 100 % LINEN er sertifisert til Cradle to Cradle gull for sine naturlige pigmenter. 29 farger.

Style Emme xf2 – myk marmorering i 24 jordnære farger, hvorav 4 er med 19 dB trinnlydsdemping.

Style Elle xf2 – stripete jaspémønster som gir gulvet en følelse av retning. 6 farger.

Etrusco xf2 – Ensfarget linoleum i 16 farger, hvorav 10 også fås som LinoWall.

Trentino xf2 – linoleumsmønster med aksenter som gir retning og dybde.  Fås i tre forskjellige farger.

I tillegg til standardsortimentet kan samtlige farger og kolleksjoner spesialbestilles med 19 dB trinnlydsdemping.
 

Foreslåtte kolleksjoner

Les mer om:

Gamle linoleumsgulv blir ny råvare
Gamle linoleumsgulv blir ny råvare

Egenskapene ved Tarketts linoleum gjør det til et kvalitetsprodukt med gode bærekraftige egenskaper. Derfor kan gammel linoleum nå bli til ny råvare med ReStart.

Linoleum i barnehager, på skoler og kontorer
Linoleum i barnehager, på skoler og kontorer

Tarketts linoleumsgulv er overflatebehandlet med xf2 for å skape en ultimat slitesterk overflate som innehar moderne tekniske egenskaper og funksjonaliteter.

Klassiske og moderne linoleummønstre fra Tarkett
Klassiske og moderne linoleumsmønstre

Tarketts linoleumsgulv har en matt overflate som gir materialet en naturlig og taktil følelse. Her finnes farger og design inspirert av naturens elementer.

Å innrede med naturmaterialer
Å innrede med naturmaterialer

Tarketts linoleumsgulv produseres med naturlige og fornybare råvarer, og er designet som et homogent produkt montert på jute. Derfor er det også enkelt å gjenvinne.