Linoleumsgulv

Linoleumsgulv

Linoleumsgulv er et klassisk gulv med lange tradisjoner, som er produsert av naturlige eller fornybare råvarer som linolje, kork- og tremel. Ved produksjon av linoleumsgulv benyttes også harts, fargepigmenter og jute.


Tarketts linoleumsgulv er homogene, fremstilt i ett sjikt for optimal slitestyrke og miljømerket med Svanen og minimum Cradle to Cradle Sølv.


Alle våre linoleumsgulv er overflatebehandlet med xf², som gir gulvene en flekkbestandig og lettstelt overflate. Det er ikke behov for installasjonsbehandling, og gulvet trenger ikke voks eller polish.


I vårt utvalg av linoleumsgulv finnes det mange farger og ulike mønster. Vi har også en akustikkversjon for økt trinnlydsdemping.

Om linoleum

Ny matt overflate og flere farger

Linoleum produseres av naturlige råvarer, og dets bærekraftige egenskaper gjør det til et interiørmateriale i sterk vekst. Derfor nylanserer vi våre linoleumskolleksjoner i ny drakt. Samtlige gulv har fått en ny matt overflatebehandling samt at det kommer en rekke nye naturinspirerte og varme farger.

Å innrede med naturmaterialer

Nesten alle ingrediensene i Tarketts linoleum er naturlige råvarer som er fornybare, eller som det ikke er mangel på. Det er dette som er grunnen til at linoleum er et så bærekraftig materiale med lav klimapåvirkning. Det unike for Tarketts linoleum er at den er homogen.

Klassiske & moderne mønstre

Med sin nye matte overflate gir linoleumsgulvene en unik taktil følelse av et naturmateriale. Den oppdaterte kolleksjonen kombinerer vakkert både det klassiske ved materialet, og det moderne med designet. Designerne våre har utviklet seks linoleumskolleksjoner.

Hva er linoleum?

Linoleum ble oppfunnet på 1860-tallet. Siden ble linoleumsgulv et fenomen. Praktisk på kjøkken der det ble sølt vann og man mistet porselen. Funksjonelt i offentlige rom med mye trafikk. I tillegg var det vakkert. Det unike for Tarketts linoleum er at den er homogen, det vil si at produktet består av ett lag med ren linoleum som overflatebehandles og monteres på jutevev.

 

Linoleumet vårt er laget av blant annet:

  • Linolje
  • Harpiks
  • Tremel
  • Korkmel
  • Jute

I den lille byen Narni i Italia har Tarketts linoleumsgulv blitt produsert etter originale oppskrifter siden 1898.

Våre kolleksjoner - Linoleum

Bærekraft

Ny EPD for Tarketts linoleum – nå med klimabesparing i A1-A3

En ny EPD (Environmental Product Declaration) er tatt frem for Tarketts linoleumgulv. EPDen viser at Tarketts linoleum 2,5 mm har et negativt CO2-utslipp under ”Cradle to Gate” dvs A1-A3. Dette omfatter nettoutslipp fra råvarene, transporten av disse til vår fabrikk og selve gulvproduksjonen.

Gjenvinning av linoleumsgulv

Montering & vedlikehold

Les mer om:

Linoleum med ny matt overflate og flere farger
Linoleum | Ny matt overflate og flere farger

Våre linoleumgulv er homogene og produseres i ett sjikt, for optimal slitestyrke. Oppskriften består av naturlige ingredienser som linolje, korkmel, tremel, naturharts og jutevev.

Gjenvinning av utrevne linoleumsgulv
Gjenvinning av utrevne linoleumsgulv

Tarkett har utvidet ReStart-systemet til også å omhandle materialgjenvinning av kapp og installasjonsspill av linoleum.

Ny EPD for Tarketts Linoleum
Ny EPD for Tarketts linoleum – nå med klimabesparing i A1-A3

En ny EPD (Environmental Product Declaration) er tatt frem for Tarketts linoleumgulv. EPDen viser at Tarketts linoleum 2,5 mm har et negativt karbondioksidutslipp under ”Cradle to Gate” dvs A1-A3.

Gjenvinning av monteringskapp fra linoleumsgulv
Gjenvinning av monteringskapp fra linoleumsgulv

Vi er først i Norden med å samle inn både revne linoleumsgulv og monteringskapp fra linoleumsgulv som brukes som råvare ved produksjon av nye gulv.

Gamle linoleumsgulv blir ny råvare
Gamle linoleumsgulv blir ny råvare

Egenskapene ved Tarketts linoleum gjør det til et kvalitetsprodukt med gode bærekraftige egenskaper. Derfor kan gammel linoleum nå bli til ny råvare med ReStart.

Linoleum i barnehager, på skoler og kontorer
Linoleum i barnehager, på skoler og kontorer

Tarketts linoleumsgulv er overflatebehandlet med xf2 for å skape en ultimat slitesterk overflate som innehar moderne tekniske egenskaper og funksjonaliteter.

Klassiske og moderne linoleummønstre fra Tarkett
Klassiske og moderne linoleumsmønstre

Tarketts linoleumsgulv har en matt overflate som gir materialet en naturlig og taktil følelse. Her finnes farger og design inspirert av naturens elementer.

Å innrede med naturmaterialer
Å innrede med naturmaterialer

Tarketts linoleumsgulv produseres med naturlige og fornybare råvarer, og er designet som et homogent produkt montert på jute. Derfor er det også enkelt å gjenvinne.