Bærekraftige gulv for fleksible kontorer – Om mennesker, møter og materialer

Bærekraftige gulv for fleksible kontorer – Om mennesker, møter og materialer

Bærekraftige gulv for fleksible kontorer

I en tid hvor mange virksomheter revuderer kontorets funksjon, tilbyr Tarkett gulvløsninger som forblir bærekraftige over tid. Et bredt utvalg av gulv til forskjellige typer aktiviteter gjør det enkelt å lage helhetlige løsninger, som også inkluderer bad, kjøkken og oppholdsrom. Fargepaletter og materialer som egner seg til ulike soner og kan skape et "rom i rommet", noe som gir både spesifikke arbeidsområder og minner om nødvendig avstand. Vakre parkett- og teppegulv gir en behagelig atmosfære som gjør kontoret til et populært møtested.  

Arbeidsgivere deler en utfordring med aktørene i reisebransjen: å skape miljøer der mennesker ønsker å være. Så, hva er viktig for kontoransatte i dag? Hos Tarkett har vi i flere år studert hva ansatte synes om arbeidsplassene sine. Vi har stilt spørsmål om prioriteringer og utfordringer i arbeidsmiljøet for å finne ut hva de faktisk bryr seg om. 

Dagens kontoransatte forventer at en arbeidsplass fremmer både trivsel og helse. Både før og under pandemien kunne vi å rangere innendørs luftkvalitet som hovedproblemet i folks arbeidsmiljøer. Før pandemien var “akustikk” det nest største problemet. Men da vi målte disse holdningene i juni 2020, gikk "manglende hensyn til bærekraft" forbi irritasjonen over forstyrrende lyder.

Informasjon om arbeidsmiljøet, som strømmer inn fra både brukere og arkitekter, bekrefter utviklingsarbeidet som har pågått i Tarkett over flere tiår. Men den fremhever også områder som er spesielt utfordrende for selskaper under pandemien: Å skape fleksibilitet i måten folk vil og kan jobbe på. Å skape et sted som på en trygg måte tilfredsstiller behovet for å fysisk kunne møte kollegene sine. Å innrede med hensyn til verdier som gjenspeiler folks økte engasjement for klima og sosiale spørsmål. De ønsket også å forstå de konkrete utfordringene med luft, lyd, rengjøring og layout.

Kontorer 2021

Noen gulvkategorier hos Tarkett egner seg spesielt godt til kontormiljøer. Tepper til kontorer velges først og fremst for sine lyddempende, men også for sine luftforbedrende egenskaper, samt behagelige og eksklusive følelse. Blant vinylgulv til kontorer har vi modulære LVT-gulv som er ideelle for lokaler med høy trafikk. Vinylgulvets praktiske fordeler får man også i kolleksjoner som iQ Surface, et homogent vinylgulv som vant Red Dot Award 2020 for sitt design. Tarketts kolleksjoner av parkettgulv til kontorer byr på blant annet en klassisk stavparkett, en unik ruteparkett og en rekke andre eksklusive mønsterparketter.

Tarkett har i flere tiår ligget foran i utviklingen når det gjelder gulv som bidrar til godt inneklima. De fleste teppe- og vinylgulvene våre kan legges med en lyddempende bakside for bedre akustikk på kontoret. Alle gulvene våre er designet for å være enkle å rengjøre og vedlikeholde. Gjennomtenkte fargepaletter og kolleksjoner gjør det ekstra effektivt å jobbe med soner.

Relaterte artikler

Å velge gulv til kontoret
Å velge gulv til kontoret

Hva er forskjellen mellom de ulike gulvtyper, og hvilken rolle spiller materialvalg for funksjonalitet?

Tepper til kontor
Tepper til kontor

Tekstilgulv er de mest lyddempende av alle gulvtyper, og flere av Tarketts kolleksjoner kan man i tillegg legge med akustikkbakside som tilvalg.

Vinylgulv til kontor
Vinylgulv til kontor

LVT er et vinylgulv i flise- eller plankeformat som er spesielt egnet i miljøer der interiøret ofte er i endring.

Parkettgulv til kontor
Parkettgulv til kontor

For mindre kontorer hvor man ønsker en hjemmekoselig eller eksklusiv atmosfære, kan et vakkert parkettgulv skape den rette følelsen. De er vakre, lune å gå på og fulle av naturlig design og liv

Bedre inneklima på kontoret
Bedre inneklima på kontoret

Tarkett har i flere tiår ligget foran i utviklingen når det gjelder gulv som bidrar til godt inneklima.

Bedre akustikk på kontoret
Bedre akustikk på kontoret

Med Tarketts kolleksjoner og tilvalg kan du finne effektive akustikkløsninger for alle typer kontorer.

Det lettstelte kontoret
Det lettstelte kontoret

Alle gulvene fra Tarkett utvikles med tanke på enkelt vedlikehold, og rengjøring uten sterke kjemikalier.

Å innrede med soner
Å innrede med soner

De fleste kontorlokaler har behov for områder som fremmer samarbeid, og soner som fremmer konsentrasjon.